AMERIKANCI ODABRALI

Boysi među 15 hardcore skupina u svijetu

15.11.2011 u 15:09

Bionic
Reading

Ugledni američki portal Bleacherreport.com napravio je listu navijačkih skupina Europe s kojima se ne valja petljati i koje tjeraju strah u kosti. Među njima su se našli i Bad Blue Boysi

Pod nazivom '15 hardcore navijačkih skupina s kojima se ne želite petljati', američki portal Bleacherreport.com je napravio listu skupina koje spadaju u red onih koje nisu baš previše omiljene. U toj ne baš popularnoj listi našli su se i navijači Dinama – Bad Blue Boysi koji su zauzeli sedmo mjesto.

'Bad Blue Boys su na A listi skupine koja ima reputaciju da ih se čovjek zaplaši. Kao i većina hardcore skupina, i njihovo navijanje je kombinacija pjevanja i baklji, no ponekad izgube kontrolu nad ponašanjem. No, nisu oni uvijek zločesti. Nakon utakmice protiv Tottenhama na White Hart Laneu, kad je njihov Dinamo poražen 4:0, Bad Blue Boyse su nahvalili engleski navijači i engleski mediji ustvrdivši da su kroz cijelu utakmicu srčano bodrili svoju momčad iako je gubila', stoji u opisu Bleacherreporta.

Što se tiče liste najozloglašenijih navijačkih skupina, tu su na prvom mjestu navijači Millwala – Milwall Bushwackers, zatim navijači West Hama. Treće mjesto pripada navijačima Paris Saint-Germaina.

Lista hardcore navijačkih skupina:

1. Millwall Bushwackers (Millwall F.C.)
2. Inter City Firm (West Ham United)
3. The Kop of Boulogne, Boulogne Boys (Paris Saint-Germain)
4. Boixos Nois (Barcelona)
5. Wisla Sharks (Wisla Krakov)
6. Chelsea Headhunters (Chelsea F.C.)
7. Bad Blue Boys (Dinamo Zagreb)
8. Los Borrachos Del Tablón (River Plate)
9. Sport Club Feyenoord (Feyenoord)
10. Leeds United Service Crew (Leeds United)
11. Gladiators (Spartak Moskva)
12. A.S. Roma Ultras (AS Roma)
13. UltrAslan, Galatasaray Ultras
14. Cardiff City Soul Crew (Cardiff City)
15. Firman Boys (AIK)