NBA LIGA

Boston i dalje trpa, Lakesi razvalili Kingse

04.12.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Boston i dalje gazi svoje suparnike u NBA ligi. Celticsi su protiv Bullsa ubilježili i 15. pobjedu u sezoni, šestu uzastopnu, a istodobno je i momčad koju predvode Kobe Bryant i Pau Gasol uvjerljivom pobjedom nad Kingsima prekinula niz od četiri uzastopna poraza

Vodeća momčad Istočne konferencije NBA lige Boston Celtic ubilježila je i šestu uzastopnu pobjedu, te 15. ove sezone. Posljednja 'žrtva' Celticsa bili su Chicago Bullsi koji su izgubili 92:104.

Boston je stigao do pobjede zahvaljujući sjajnoj večeri prve petorke koja je zabila 77 koševa. Svih pet 'startera' imalo je dvoznamenkasti broj koševa, a najviše su zabili Kevin Garnett (20 koševa, 17 skokova), Paul Pierce (18 koševa), Ray Allen (14 koševa) i Rajon Rondo (12 koševa, 19 asistencija). Boston je sjajno otvorio utakmicu i već nakon prve dionice je imao 12 koševa viška (31:19) i tu je prednost kasnije uspio sačuvati.

'Odlično smo ušli u utakmicu što nam je kasnije olakšalo situaciju. Dečki su se sjajno nadopunjavali i zasluženo smo slavili', kazao je Bostonov trener Doc Rivers. U gostujućim redovima najbolji je bio Derrick Rose sa 20 koševa i 8 asistencija, dok je Luol Deng dodao 15 koševa.

Još uvjerljiviji su bili aktualni prvaci Los Angeles Lakersi koji su u svom Staples Centru pobijedili Sacramento Kingse 113:80 prekinuvši tako niz od četiri uzastopna poraza. Presudile su druga i treća četvrtina koje su Lakersi dobili sa 25 koševa razlike (61:36). U domaćim redovima šestorica igrača su imala dvoznamenkasti broj koševa, a najviše su zabili Kobe Bryant (22 koša), Pau Gasol (16 koševa, 5 skokova, 5 asistencija) i Lamar odom (16 koševa, 7 skokova). Goste su predvodili Jason Thompson (19 koševa i 10 skokova) i Tyreke Evans (15 koševa).

Uspješnu večer imali su i San Antonio Spursi, te Dallas Mavericksi. Spursi su predvođeni Timom Duncanom (22 koša, 10 skokova), Tonyjem Parkerom (20 koševa) i Georgeom Hillom (20 koševa) pobijedili Minnesota Timberwolvese 107:101. Spursi sada imaju skor 16-3 i vodeća su momčad lige.

Dallas je na gostovanju pobijedio Utah 93:81. Mavericksi su tako prekinuli pobjednički niz Utaha od sedam trijumfa. Zanimljivo, Dallas se ove sezone specijalizirao za prekide serija. Prekinuli su pobjednički niz Bostona (pet utakmica), New Orleansa (osam utakmica), Oklahoma Cityja (pet utakmica) i San Antonia (12 utakmica).

'Mi možemo pobijediti bilo koga bilo gdje. Igramo sjajnu košarku, a atmosfera u svlačionici je gotovo savršena', otkrio je Caron Butler koji je ubacio 16 koševa, deset manje od suigrača Dirka Nowitzkog. Jason Kidd je dodao 15 koševa i 7 asistencija. Utah su predvodili Paul Millsap (21 koš, 7 skokova) i Al Jefferson (18 koševa i 8 skokova).