us open

Borna Ćorić propustio je čak sedam set-lopti i još 14 prilika za break; od bijesa je slomio reket, ali ni to nije pomoglo...

01.09.2022 u 21:04

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 3. kolo US Opena, uspješniji od njega je nakon više od tri sata borbe u 2. kolu bio Amerikanac Jenson Brooksby 6-4, 7-6 (10), 6-1

Bio je to susret propuštenih prilika za našeg Bornu Ćorića koji je realizirao tek jednu od 15 'break-lopti', a u drugom je setu propustio čak sedam set-lopti.

Brooksbyju je za osvajanje prvoga seta dovoljno bilo oduzeti servis Ćoriću u petom gemu iako je naš tenisač do kraja prve dionice igre imao tri lopte za povratak izgubljenog, dvije odmah u sljedećem gemu, a jednu kod Brooksbyjeva servisa za set. No, 21-godišnji Amerikanac svaki je put pogodio prvi servis, dva puta samo taj je udarac bio dovoljan za osvajanje poena, dok je jednom realizirao inicijativu koju je imao u poenu.

U drugom setu Ćorić je stigao do ranoga 'breaka', Brooksby je napokon promašio prvi servis na 'break-loptu', a onda napravio i dvostruku servis pogrešku. No, kod vodstva 4-2 Ćorić je napravio dvije dvostruke zaredom nakon rezultata 30-30 te 'donirao' Brooksbyju povratak u set. Prve dvije set-lopte Ćorić je imao kod vodstva 6-5 i servisa Amerikanca, ali Brooksby se izvukao sjajnim lobom i asom. U 'tie-breaku' je Ćorić imao još pet set-lopti, tri na vlastitom servisu, ali ključne je poene bolje odigravao Brooksby.

Niti sve te propuštene prilike u drugom setu nisu slomile Ćorića, ali nakon što je u prvoj igri trećeg propustio još tri 'break-lopte' 25-godišnji Zagrepčanin je 'puknuo' i slomio reket.

Ipak, konačni Ćorićev slom dogodio se u četvrtoj igri kada je izgubio servis u gemu u kojemu je imao 40-0, od toga se više nije oporavo, kod 1-4 je još jednom pokleknuo na svom početnom udarcu, da bi kod 1-5 propustio 0-40 i još jednu prednost na servis Brooksbyja prije no što je Amerikanac realizirao svoju prvu meč-loptu.