OTKAZAO DAVIS CUP

Borna Ćorić poslao razočaravajuću poruku: Moram uzeti pauzu da se stanje ne pogorša

05.09.2023 u 22:10

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić otkazao je nastup na jednom od četiri turnira prvog kruga završnice ovogodišnjeg Davis Cupa koji će se sljedeći tjedan održati u Splitu

Turnir je na rasporedu od 12. do 17. rujna na Gripama, a uz Hrvatsku, nastupit će još SAD, Nizozemska i Finska.

Na samu završnicu plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine. Preostale tri bit će u Bologni, Manchesteru i Valenciji.

Ćorićevu izjavu s Instagram profila prenosimo u cjelosti.

'Još od američke turneje nosim se s dvije lakše ozljede koje sam pokušao sanirati između turnira i mečeva. Nakon odrađenih pretraga morat ću poslušati savjete stručnjaka i uzeti kratku pauzu da se trenutno stanje ne pogorša. S obzirom na to, teška srca sam morao donijeti odluku kako neću nastupiti na Davis Cupu koji će se održati sljedeći tjedan u Splitu. Ništa mi ne predstavlja veće zadovoljstvo nego igrati za Hrvatsku, a posebno pred domaćom publikom koja je naš poticaj. Iako nažalost neću biti u mogućnosti igrati, doći ću u Split i biti najvatreniji navijač s tribina! Također, otkazao sam i turnir u Zhuhaiu iz istog razloga kako bih imao vremena za potreban oporavak. Hvala Vam svima na podršci', stoji u objavi Borne Ćorića.