US Open

Borna Ćorić ostvario uspjeh karijere na Grand Slam turnirima te dokazao svima da je trenutno najbolji hrvatski tenisač: Pet mjeseci sam ovo čekao

07.09.2020 u 12:24

Bionic
Reading

Trenutačno najboljerangirani hrvatski tenisač, 23-godišnji Borna Ćorić 7-5, 6-1, 6-3 pobjedom protiv Australca Jordana Thompsona u 4. kolu US Opena osigurao je svoj prvi ulazak u četvrtfinale nekog Grand Slam turnira u karijeri.

Odličnim nastupom u New Yorku Ćorić je potvrdio kako je kvalitetno radio tijekom pet mjeseci koliko je trajala stanka na ATP Touru uzrokovana pandemijom koronavirusa iako je i on tijekom tog razdoblja bio zaražen virusom COVID-19.

'Pet mjeseci sam čekao na ovaj turnir. Jako sam sretan što se moj naporan rad isplatio. Kod vodstva 5-3 u prvom setu malo sam se uplašio pobjede, ali to je pretpostavljam i normalno jer mi je ovo bila najveća šansa za ulazak u četvrtfinale na 'grand slam' turniru u životu. Nakon što sam dobio prvi set, opustio sam se i igrao puno bolje', izjavio je Ćorić nakon dvoboja protiv Thompsona koji je trajao dva sata i osam minuta, više no dvostruko kraće od drame u 3. kolu kada je svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa nakon više od četiri i pol sata i pritom spasio šest meč-lopti suparnika.

Za Ćorića je ovo bio treći nastup u 4. kolu na nekom Grand slam turniru, nakon US Opena 2018. i Australian Opena 2019. kada je gubio od Argentinca Juana Martina Del Potra, odnosno Francuza Lucasa Pouillea.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv vršnjaka, Nijemca Alexandera Zvereva, protiv kojega ima pozitivan omjer u karijeri od tri pobjede i jednog poraza u dosadašnja četiri susreta. Jednu od te tri pobjede protiv Zvereva Ćorić je ostvario upravo na US Openu prije tri godine kada ga je svladao u 2. kolu sa 3-6, 7-5, 7-6 (1), 7-6 (4).

'Bit će to odličan dvoboj kao i uvijek. Vidio sam neke njegove mečeve ovdje i mogu reći kako igra možda i svoj najbolji tenis u životu', najavio je Ćorić svo sljedeći susret.