NAPLAĆUJE SLAVU

Boltu prije samo besplatna karta a sada 300.000

09.08.2011 u 19:05

Bionic
Reading

Najbrži čovjek na svijetu nakon svjetskog prvenstva dolazi u Zagreb, danas je njegova najmanja startnina 300 tisuća dolara

Prije pet godina Usain Bolt došao je u Zagreb samo za plaćenu avionsku kartu i za nagradu za osvojeno prvo mjesto na 200 metara.

'Došao je zajedno sa skupinom atletičara s Jamajke u kojoj su još bili Maurice Wignall, Danny McFarlane, Kemel Thompson i James Beckford. Tada je bio svjetski juniorski prvak na 200 metara i daleko od toga da je bio zvijezda', rekao je Harald Edletzberger, tadašnji menadžer mitinga.

Sada neće doći samo za avionsku kartu. Njegov se dolazak debelo naplaćuje i prođe li Zagreb samo s troškom od 300.000 američkih dolara, bit će to dobar posao. Ivana Brkljačić još nije službeno potvrdila da će Bolt zaista i doći niti je li pronađen sponzor koji će pokriti sve njegove troškove.

Doduše, kako je za srijedu najavljena pressica, a na kojoj će se pojaviti prvi čovjek Zagreba, Milan Bandić, očito je i 'socijalno osjetljivi' gradonačelnik pomogao da se pokrije Boltov dolazak.