TRENINZI S 'MUNJOM'?

Bolt za ljubimca izabrao najbržu životinju planeta

03.11.2009 u 10:42

Bionic
Reading

Svjetski i olimpijski prvak na 100 i 200 metara, Jamajčanin Usain Bolt usvojio je mladunče geparda u Nacionalnom parku Kenije u Nairobiju

Prvi čovjek kenijskog centra za divlje životinje Julius Kipng'etich rekao je da je to 'prvi put u povijesti da se sretnu najbrža životinja i najbrži čovjek na planetu'.

Bolt, koji se bojao geparda, ipak se predomislio dok je hranio dvomjesečnog mladunca kojem je dao ime Munja.

Bolt je za usvajanje platio 13.700 dolara, s time da će svake godine uplaćivati još po tri tisuće dolara za njegove potrebe u parku u Nairobiju. Bolt je za vrijeme posjeta Keniji odlučio pomoći očuvanju prirodnih bogatstava te zemlje.

Gepardi su jedni od najbržih i najvještijih grabežljivaca, koji mogu trčati i do 112 kilometara na sat. Bolt je bio u pratnji velškog preponaša Colina Jacksona, koji je usvojio antilopa i kenijskog premijera Raila Odinge, koji je prethodno usvojio dva lava.

Odinga je ovakav medijski spektakl iskoristio da podsjeti Kenijce na 'građansku dužnost', to jest očuvanje zemlje i raznolikog biljnog i životinjskog svijeta, ne samo za turiste, već za buduće generacije.

On je događaj opisao kao 'osvježenje', jer se treba govoriti i o sportu i zaštiti divljači, a ne samo politici, u zemlji koja je suočena s velikim političkim izazovima.