GOTOVO JE!

Bolni odlazak s Rujevice i emotivna izjava koja će u srce dirnuti navijače Rijeke

19.06.2017 u 17:31

Bionic
Reading

Franko Andrijašević novi je igrač belgijskog Genta, a transfer najboljeg nogometaša MAXtv Prve lige iznosi 4,3 milijuna eura

Sapunica oko odlaska Andrijaševića, koji je prošle sezone s Rijekom osvojio dvostruku krunu, napokon je došla svojem kraju.

Najupornija su bila dva belgijska kluba, a Gent je doslovce pred ciljnom ravninom nadmašio ponudu Sportinga i tako doveo Andrijaševića.

  • +10
Franko Andrijašević Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Gent će na ime odštete uplatiti 4,3 milijuna eura, a ona se dijeli u omjeru 50-50 s Dinamom, dok će igrač godišnje zarađivati oko 800 tisuća eura. Ugovor je potpisan na pet godina.

Andrijašević je obavio liječnički pregled, a službeno predstavljanje je bilo u 18 sati. Nije mu lako što odlazi s Rujevice, a i za navijače je to bolan odlazak, jer je Franko u vrijeme provedeno u Rijeci postao omiljen.

'Cijeli život ću biti zahvalan svima u Rijeci, od navijača, ljudi u klubu, suigrača... Ovo mi je bila najljepša godina u karijeri. To su nezaboravne uspomene, a razmišljam nakon karijere doći živjeti u Rijeku. Rijeka mi je dala ruku spasa kad su me u Dinamu odbacili, a ponuda iz Izraela nije mi se dopadala', izjavio je Franko za Radio Rijeku.

Andrijašević se tako u Gentu pridružio svom reprezentativnom kolegi, vrataru Lovri Kaliniću koji je u taj klub stigao prije pola godine. I Andrijašević i Kalinić su u mlađim kategorijama bili članovi Hajduka, te su u dresu splitskog kluba započeli i seniorsku karijeru. No, dok je Kalinić u Gent stigao upravo iz Hajduka, Andrijašević je 2014. iz Hajduka otišao u Dinamo, sezonu i pol je proveo na posudbi u Lokomotivi, dok je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih igrača za u osvajanju prvog naslova prvaka Rijeke.

'Posljednjih nekoliko dana za mene su bili pravi pakao, ali sada je sve konačno gotovo. Sretan sam što sam ovdje i od danas pa nadalje davat ću 120% za ovaj klub', rekao je Andrijašević na predstavljanju.