KRAJ VELIKE KARIJERE?

Boksačka legenda ima Parkinsonovu bolest

04.01.2013 u 12:12

Bionic
Reading

Jedan od najboljih aktivnih profesionalnih boksača, Manny Pacquiao, dobio je ovih dana ozbiljno upozorenje da su se kod njega počeli pojavljivati prvi znakovi Parkinsonove bolesti te da bi mu bilo najpametnije da završi svoju borilačku karijeru

Pacquiao je u svojoj fantastičnoj boksačkoj karijeri doživio svega pet poraza, a nokaut je pretrpio samo tri puta. No, popriličan broj mečeva koji je odradio u svojoj 17-godišnjoj karijeri tijekom koje je postao jedan od najplaćenijih sportaša očito su ipak ostavile određene posljedice.

Doktor Rustico Jimenez, predsjednik Udruge privatnih bolnica, odlučio je upozoriti Mannyja kako je na njemu primijetio prve znakove Parkinsonove bolesti.

'Kad bi se mene pitalo, on bi trebao završiti boksačku karijeru. On ima brze reflekse, ali primijetio sam prve znakove bolesti. Ne kažem da sigurno ima Parkinsonovu bolest, ali prvi znakovi su definitivno vidljivi', rekao je Jimenez.

Posljednju borbu Pacquiao je odradio u prosincu 2012. godine kada je imao svoj četvrti meč protiv Juana Manuela Marqueza te je pri kraju zaista sjajnog okršaja brutalno nokautiran.

Odmah poslije toga se nagađalo da bi sjajni Filipinac mogao završiti svoju karijeru, no čini se da se to ipak neće dogoditi, jer se posljednjih dana priča o organizaciji petog okršaja protiv Marqueza.

Njihova posljednja borba generirala je prihod od približno čak 100 milijuna dolara.