NBA

Bojan Bogdanović vodio Detroit do pobjede protiv kluba koji ga se odrekao; ova izjava dokaz je kako je velik sportaš i gospodin

24.11.2022 u 09:30

Bionic
Reading

Detroit Pistonsi Bojana Bogdanovića su sinoć stigli do druge pobjede zaredom u dvije večeri, svladavši u Salt Lake Cityju Utah Jazz sa 125:116, a hrvatski je košarkaš odigrao ključnu ulogu u pobjedi protiv svoje bivše momčadi

Bogdanović, koji je zamijenjenn iz Utaha u Detroit, u 34:13 minuta provedenih na terenu je bio najbolji strijelac sa 23 koša (šut iz igre 7/18, trice 1/3) uz pet skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

'Proveo sam ovdje lijepe tri godine i imali smo jako, jako dobrih igara te izborili play-off. Istina, prvi put igram ovdje (nakon zamjene), ali uvijek je lijepo igrati pred ovim sjajnim navijačima. No, na njihovu žalost pobijedili smo', kazao je nakon utakmice Bogdanović koji je još jednom pokazao kakav je sportaš i gospodin.

Kevin Knox II dodao je 21 poen, uključujući šest trica, Marvin Bagley III ubacio je 19 poena, a Alec Burks 18 za Detroitovu petu pobjedu u sezoni.

Kod Utaha najbolji je bio Malik Beasley sa 29 koševa od čega je bilo osam trica. Jordan Clarkson je ubacio 24 za Utah, koji je zaostajao čak 14 koševa na utakmici.

Sinoć je na teren istrčao i Ivica Zubac čiji su LA Clippersi poraženi u San Franciscu, bolji su od njih sa 124-107 bili aktualni prvaci Golden State Warriors.

Zubac je odigrao 25:57 minuta za Clipperse i zabio je osam koševa (šut iz igre 4/5) uz četiri skoka, jednu asistenciju i jedan blok.

Golden State je do pobjede predvodio Andrew Wiggins sa 31 košem, od čega je šest trica, a Stephen Curry i Klay Thompson su zajedno dodali još 40. Curry je završio sa 22 koša, a Thompson sa 18, dok je Draymond Green upisao devet poena, sedam skokova i 12 asistencija, pomogavši ​​Warriorsima da pobijede treći put u zadnje četiri utakmice.

Najbolji strijelac Clippersa, koji su bili bez Kawhija Leonarda i Paula Georgea, bio je Marcus Morris Sr. sa 19 ubačaja.

Standings provided by Sofascore