santini ide u jangsu

Bogati kineski klub otpisao Garetha Balea, ali doveo je hrvatskog reprezentativca

29.07.2019 u 09:32

Bionic
Reading

Ivan Santini karijeru će nastaviti u redovima Jiangsu Suninga koji je tako potvrdio da je ovog ljeta digao ruke od Garetha Balea…

Podsjetimo, Santini je prošlo sezonu u dresu Anderlechta započeo s dva 'hat-tricka' u nizu, što mu je donijelo i poziv Zlatka Dalića te mjesto u udarnoj momčadi na početku grupne faze Lige nacija.

  • +5
Ivan Santini Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Do kraja sezone i Anderlecht i Santini su padali, a naš je 30-godišnji reprezentativac sezonu završio sa 16 postignutih golova u belgijskom prvenstvu, ali i bez izborenog mjesta u Europi.

Odlučio se zatim za veliku promjenu i ovog ponedjeljka Jiangsu Suning potvrdio je njegov dolazak u Kinu.

Zanimljivo, riječ je o klubu kojeg se povezivalo s Garethom Baleom i ogromnom plaćom od 22 milijuna eura godišnje za Velšanina, ali taj se posao čini se izjalovio, jer sa Santinijem je klub ispunio kvotu stranaca koju liga nameće tamošnjim prvoligašima.

Tako je Santini postao jedan od onih koji će uživati u bogatom kineskom nogometnom kolaču, vjeruje se s oko dva milijuna eura godišnje, a Baleu kojeg je navodno obitelj odgovorila od odlaska na Daleki Istok preostaje nastavak mukotrpnog traženja nove momčadi, s obzirom da ga Zinedine Zidane u Realu više ne želi u svojoj svlačionici…