STANJE STADIONA

Bliži se dan konačne odluke; hoće li se prvoligaški nogomet opet igrati na Kantridi? Sve je u rukama HNS-a

04.06.2020 u 16:31

Bionic
Reading

Nogometaši Orijenta 1919 i Opatije s nestrpljenjem iščekuju odluku Žalbenog tijela za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza o tome u kojem će rangu natjecanja igrati iduće sezone, te hoće li se nogomet opet igrati na Kantridi

Podsjetimo, Komisija za licenciranje HNS-a odbila je zahtjeve Orijenta 1919 i Opatije za izdavanje prvoligaške, odnosno drugoligaške licence. U oba slučaja glavna je zamjerka stanje stadiona na Kantridi koji su obje momčadi prijavile za korištenje u višem rangu natjecanja u kojem žele sudjelovati, piše Radio Rijeka, a prenosi HRT.

Krajem prošloga tjedna oba su kluba podnijela žalbu na tu odluku, te priložili garanciju Grada Rijeke, odnosno tvrtke Rijeka sport da će se u narednom razdoblju do početka iduće sezone ispuniti traženi uvjeti te da će stadion na Kantridi biti doveden na željenu razinu. Kod Opatijaca situacija je ipak malo lakša u odnosu na Orijent 1919.

Naime, Grad je dao garanciju kako će već do kraja tekućeg mjeseca odraditi kozmetičke zahvate na stadionu poput numeriranja stolica te saniranja vlage u svlačionicama što bi trebalo biti dovoljno da Opatija iduće sezone igra u Drugoj HNL.

S druge strane, za prvoligašku licencu koju traže Krimejčani potrebni su nešto veći zahvati. Osim već spomenutih radova, Kantridi za prvu ligu trebaju brojači na ulazima. Grad je i u tom slučaju izdao garanciju kako će do početka kolovoza i kvalifikacija za ulazak u HT Prvoj ligi svi zahvati biti odrađeni.

I jednima i drugima ne preostaje ništa drugo nego vjerovati kako će HNS uvažiti garancije dane od Grada Rijeke, te kako će dobiti željenu licencu do 15. lipnja, kada se očekuju rezultati žalbenog postupka.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.