POSTAVA IZ SNOVA

Blistavi Ramljak: Dinamo, Hajduk i 'pola Lige prvaka'

11.04.2013 u 08:01

Bionic
Reading

6. lipnja, na pomoćnim terenima maksimirskog stadiona bit će otvoreno 11. izdanje memorijalnog juniorskog turnira Mladen Ramljak. Branitelj naslova turnira koji nosi ime po legendarnom braniču plavih je zagrebački Dinamo, a igrače domaćeg trenera Igora Cvitanovića čekat će velika zadaća u pokušaju hvatanja novog trofeja

11. Ramljak već je dobio listu sudionika i organizatori imaju pravo na zadovoljstvo. Nikada turnir nije bio jači, samo se još mogu nadati da će prvi tjedan lipnja Zagrebu donijeti ugodno vrijeme i da će renomirani klubovi na megdan poslati najjače raspoložive sastave.

Dakle, osim Dinama i najdražeg gosta Hajdukanastupit će juniorski prvaci Danske Aarhus, talijanski Udinese i čak četiri pomladka momčadi koje su nastupale u ovogodišnjem izdanju seniorske Lige prvaka - Valencia, Porto, Galatasaray i Zenit!

'Svi klubovi potvrdili su dolazak i mogu samo najaviti da ćemo uživati u odličnom nogometu. Imamo sjajne klubove sa svih strana Europe i svaki nosi pečat svoje nogometne škole. Vjerujem da je pred nama najbolje izdanje turnira do sada, a u pregovorima smo i s televizijskim kućama da plasiramo turnir na male ekrane', kazao je za tportal Božidar Šikić koji se od prvoga izdanja 2003. brine za ovaj turnir.

Podsjetimo, sva dosadašnja izdanja osvajao je Dinamo. Devet puta zagrebački, a 2011. kijevski. Lani je Hajduk (koji je uglavnom došao s kadetima) na impresivan način došao do svog trećeg finala Ramljaka, no tamo ga je nakon lutrije penala ponovno svladao domaći Dinamo.

Ovaj turnir specifičan je po mnogočemu. U samo četiri dana svi odigraju po četiri utakmice, pa je ključan segment za trijumf fizička priprema. Lani se u prosjeku dnevno okupljalo oko 2.000 gledatelja, a najbolja promocija turnira bilo je finale gdje su pomiješani ljubitelji velikih hrvatskih rivala bez ikakvih incidenata odgledali vrlo napeti finale. Završnica je na rasporedu 9. lipnja, a tportal će kao medijski pokrovitelj turnira, detaljno pratiti sva zbivanja vezana uz ovaj turnir koji polako postaje jedan od najjačih omladinskih nogometnih natjecanja Europe.

Podsjetnik na lanjski Ramljak: