navijači ga mrze, ali...

Niko Kovač ga se odrekao, a on je postao najskuplji nogometaš u povijesti Borussije Dortmund

19.06.2019 u 18:38

Bionic
Reading

Mats Hummels (30) napustio je redove njemačkog prvaka Bayerna i karijeru će nastaviti u Borussiji Dortmund u kojoj je proveo osam godina prije nego što je 2016. preselio u momčad Bavaraca

Iskusni je branič Mats Hummels (30) u karijeri igrao za samo dva kluba. Ponikao je u Bayernu, prošao omladinsku školu bavarskog velikana, ali struka tada nije vjerovala u njega te je 2008. godine poslan na posudbu u dortmundsku Borussiju. Bila su to vremena dok su još Bavarci i 'žuto-crni' donekle i surađivali, bez obzira na veliko suparništvo među klubovima.

A Hummels se u prvoj sezoni sjajno snašao u Dortmundu te ga je Borussija otkupila za 4.5 milijuna eura. Sljedećih osam godina ponosno je nosio 'žuto-crni' dres, osvojio je dva prvenstva, Kup, dva Superkupa, a igrao je i finale Lige prvaka. Ukupno je odigrao 309 utakmica za Borussiju u svim natjecanjima i zabio 25 golova.

U ljeto 2016. godine za 35 milijuna eura Hummels se vraća u matični Bayern. Navijači Borussije tada su ga prozvali izdajnikom, svaki mu je povratak u Dortmund, kad je dolazio s Bayernom, bio je pravi pakao 'začinjen' salvama zvižduka, pogrdnih skandiranja i ponižavajućih transparenata.

  • +9
Bundesliga, FC Bayern - Borussia Dortmund Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

U tri sezone je za Bayern odigrao 118 utakmica, ali prošle sezone je pao u nemilost Nike Kovača. Čini se kako mu je sukob s bivšim hrvatskim izbornikom na kraju i presudio. Naime, njemački mediji donose kako Kovač nije imao ništa protiv prodaje 30-godišnjeg stopera. Posebice ako se zna kako će Bayern ovim transferom zaraditi čak 38 milijuna eura odštete. Hummels je u Bayernu proveo tri sezone osvojivši sedam trofeja pri čemu tri naslova prvaka.

A izdajnik Hummels će tako postati najskuplji igrač u povijesti dortmundske Borussije. Dosadašnji rekord držao je Andre Schürrle koji je stigao u Borussiju 2016. iz Wolfsburga za 30 milijuna eura.

No, najveći problem će mu biti navijači koji su se još ranije pobunili i usprotivili se njegovom povratku. Čelnici Borussije, koji inače sjajno surađuju sa svojim navijačima, sada ih nisu poslušali pa bi na tribinama moglo biti problema. Posebice zbog svote koja je plaćena za Hummelsa...

Njemački stoper je u dresu nacionalne vrste sakupio 70 nastupa, osvojio je i SP 2014. godine u Brazilu, no izbornik Joachim Löw ga je u ožujku ove godine zajedno s Thomasom Müllerom i Jeromeom Boatengom otpisao iz reprezentacije.