'ledeni čovjek' rastopio srca

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 nakon 20 godina karijere rastužio sve obožavatelje: Ova odluka nije bila lagana...

01.09.2021 u 21:57

Bionic
Reading

Bivši svjetski prvak u formuli 1, 41-godišnji Finac Kimi Raikkonen, u srijedu je putem društvenih mreža potvrdio da će na kraju ove sezone završiti 20-godišnju karijeru.

Raikkonen je u formuli 1 debitirao 2001., a najveći uspjeh je ostvario šest godina poslije kad je za upravljačem Ferrarija osvojio svjetski naslov. To je ujedno posljednji vozački naslov svjetskog prvaka za momčad iz Maranella.

Finac će karijeru završiti kao vozač Alfa Romea, a u dosadašnjih 344 nastupa na utrkama svjetskog prvenstva ostvario je 21 pobjedu te 18 puta osvojio prvu startnu poziciju. U 2010. i 2011. Raikkonen je uzeo predah od natjecanja u formuli 1 kako bi se natjecao u reliju.

'To je to. Ovo će biti moja zadnja sezona u formuli 1. Ovo je odluka koju sam donio tijekom prošle zime. Nije bila lagana odluka, ali nakon ove sezone je vrijeme za nove stvari', izjavio je Raikkonen putem Instagrama.

'Iako ova sezona još traje, želim zahvaliti svojoj obitelji, svim mojim momčadima, svima koji su bili uključeni u moju natjecateljsku karijeru i posebno svim sjajnim navijačima koji su bili uz mene svo ovo vrijeme. Za mene je formula 1 završena priča, ali postoji još mnogo toga u životu što želim iskusiti i u čemu želim uživati', poručio je finski vozač poznat pod nadimkom 'Iceman' (Ledeni čovjek).