Sinjski dijamant

Bivši prvak Europe želi jednog od najtalentiranijih napadača Hajduka u zadnjih deset godina i velikog miljenika Torcide

07.02.2020 u 22:11

Bionic
Reading

Steaua želi dovesti Antu Vukušića koji je svojevremeno slovio za jednog od najvećih talenata i bio miljenik navijača Hajduka

Ante Vukušić mogao bi uskoro promijeniti klub. Rumunjska Gazeta Sporturilor piše kako je 'sinjski dijamant' na meti tamošnjeg velikana Steaue koja je 1986. godine postala prvak Europe nakon što je u finalu Europskog kupa pobijedila Barcelonu. 28-godišnji hrvatski napadač karijeru je započeo u splitskom Hajduku gdje je bio jedna od najvećih zvijezda.

Hajduk ga je u ljeto 2012. godine prodao Pescari za 3,7 milijuna eura, a iako je slovio za jednog od najvećih talenata, nije se u potpunosti razvio u očekivanom smjeru. Osim za Hajduk i Pescaru igrao je za Lausanne Sport, Beveren, Greuther Fürth, Tosno, Krško i Olimpiju iz Ljubljane u kojoj je i danas.

Ove sezone je odigrao 20 utakmica i zabio 16 golova, te upisao pet asistencija. Dobre igre dovele su do interesa Steaue koja bi za njega ponudila pet milijuna eur, barem prema pisanju rumunjskih medija. Vukušić prema Transfermarktu vrijedi oko 600.000 eura, ali Rumunji ne žele riskirati pa bi ponudili minimalno pet milijuna eura.

Steaua je ostala samo na jednom napadaču, ali i Harlem Gnoheri je u zadnjoj godini ugovora pa se rumunjski sastav želi osigurati za iduću godinu. Odluka je pala na Vukušića kojem ugovor s Olimpijom vrijedi do lipnja 2021. godine.