samo za tportal

Bivši dinamovac osim Oršića izdvojio je još jednog igrača, a dotakao se i poteza trenera Čačića: Nemam što za reći...

07.09.2022 u 08:29

Bionic
Reading

Dinamo je na najljepši mogući način otvorio svoje osmo 'izdanje' u nogometnoj Ligi prvaka. Protiv jakog i bogatog Chelseaja odigrao je mudru utakmicu, a sve je 'okrunio' golom Mislava Oršića za pobjedu 1:0. i preuzimanje vodstva E skupine. Sve je s tribina pratio i bivši igrač Modrih, član one velike generacije koja je 1982. godine uzela naslov prvaka bivše države, danas 64-godišnji Milivoj Bračun

'Fantastična večer za Dinamo, ali dok imamo Mislava Oršića, onda smo sigurni (ha, ha). Ali siguran sam da ćemo imati takvih noći još puno', s velikim osmijehom na licu rekao je Milivoj Bračun.

Nije Bračun hvalio samo Oršića. Jer sjajni su bili svi, posebice Petković, Ljubičić, Ademi, Ristovski... Pa i Livaković.

'Ma, naravno. Jer bez cijele ekipe ti ne možeš igrati protiv hrvatskog niželigaša, a kamoli protiv ovakvog suparnika. A kamoli sanjati ovakav uspjeh. Cijela ekipa je zaslužna, uz prekrasne, raspjevane navijače'.

Za razliku od mnogih, Bračun je izdvojio još jednog igrača. Josipa Šutala.

''Nakon teške ozljede opet je odigrao kolosalno. Nakon velike pauze, ali i kroz 45 minuta koje je odigrao u prvenstvu protiv Rijeke, pa sada protiv Chelseaja, opet je dokazao svoju vrhunsku klasu'.

  • +9
Slavlje Dinama Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Bilo je malo 'drame' na početku. Nije se dao naslutiti ovakav rasplet?

'Normalno je da respektiraš i prestrašiš se malo protivnika, posebno kada čitaš po novinama tko ti dolazi u goste. Ali ono najvažnije jest, sve su to ljudi, od krvi i mesa, a ne nekakvi strojevi'.

Najatraktivniji sportski sadržaj ja na MAXtv-u! Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija OVDJE.

Točno, ali Chelseajevi igrači 'koštaju' ipak puno više?

'Ma, nema to veze. Novci su samo u blagajni, a kad dođeš na teren, onda je to nešto sasvim drugo'.

Pogled na tablicu izgleda sjajno. Može li se na konto ovog uspjeha maštati o prolasku skupine?

'Nema potrebe razbijati glavu s onime što će biti. Možemo i moramo uživati u ovoj pobjedi. Ne zadugo, jer vrlo brzo su nove utakmice. A onda je novo dokazivanje. Bez obzira kako završilo'.

Trener Ante Čačić ima očito sve više simpatizera?

'Ma, nema se što za reći. Samo mu mogu čestitati i skinuti kapu', završio je Bračun.

  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT