PIKADO MASTERS U SOLINU

Bivša rukometašica Marina Letica debitirala zlatom!

09.03.2015 u 15:28

Bionic
Reading

Četvrti i posljednji turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2014/15. održan je proteklog vikenda u Sportskoj dvorani Osnovne škole kraljice Jelene u Solinu. Turnir je obilježila 20-godišnja Marina Letica iz Laduča koja je u svom debitantskom nastupu na nacionalnim mastersima slavila u konkurenciji najboljih hrvatskih pikadistica, dok su kod seniora briljirali Ivica Vuletić iz Siska, osvajač elitne discipline 501 DO, te Zagrepčanin Dean Biškupić koji se jedini uspio domoći medalja u sve tri discipline.

Naslove ukupnih pobjednika Masters serije u seniorskoj konkurenciji očekivano su osvojili najbolji hrvatski pikadisti Vlatka Lešić i Boris Krčmar, dok je kod juniora slavio Splićanin Luka Lončarević. U konkurenciji seniora druge kategorije u iznimno napetoj završnici slavio je Zadranin Tomislav Markić ispred Hrvoja Šituma iz Splita, dok je kod trećekategornika najbolji bio Zagrepčanin Slaven Kovačević

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima doputovalo je blizu 220 pikadista iz cijele Hrvatske, što je bila rekordna posjeta ove sezone, a turnir je otvorio gradonačelnik Solina Blaženko Boban.

Mlada Marina Letica bivša je perspektivna rukometašica koja je trenirala za Zaprešić i Trešnjevku, a pikado je počela igrati tek krajem prošle sezone. Ovo joj je bio prvi nastup na mastersima i odmah je osvojila zlato u disciplini 501 MO pobjedom u finalu protiv Ane Mamut iz Stobreča.

'Prošle godine sam sa svojom ekipom A1 Team osvojila državni kup na završnici u Poreču, a ovo mi je najveći uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji. Nadam se ne i posljednji', zadovoljno je rekla Letica

U disciplini Cricket slavila je Splićanka Jasna Šegvić koja je na kraju ostala za nekoliko bodova kratka od naslova ukupne pobjednice Masters serije koji je završio u rukama Vlatke Lešić iz Varaždina.


Zagrepčanin Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada nije bio pretjerano raspoložen jer je osvojio tek srebro u disciplini parova, ali velika prednost koju je imao omogućila mu je osvajanje naslova ukupnog pobjednika. Zato je briljirao Ivica Vuletić iz Siska koji je u elitnoj disciplini 501 DO poražen već u prvom kolu od mladog Zagrepčanina Matije Gazibare, da bi se nakon toga uspio kroz repasaž vratiti u finale i uz deset uzastopnih pobjeda osvojiti zlato.

Dean Biškupić se istaknuo već na prošlom mastersu u Rovinju, a ovdje je definitivno potvrdio da je u odličnoj formi. Prvo je osvojio zlato u Cricketu pobjedom u finalu protiv reprezentativca Vladimira Lešića, da bi nakon toga dodao još dva srebra u 501 DO te u parovima.

Kod juniora je slavio Josip Ljubas, aktualni svjetski prvak u uzrastu do 15 godina starosti. Član Pikado kluba Posejdon iz Kaštel Kambelovca ove sezone nije previše nastupao, a trijumfom je pokazao da se vraća u formu.

Masters serija je izlučno natjecanje za pojedinačno prvenstvo Hrvatske koje će se održati 18. i 19. travnja u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama.
Miro Podrug.

OSVAJAČI MEDALJA



SENIORKE 501 MO
1. Marina Letica (Laduč)
2. Ana Mamut (Stobreč)
3. Branka Antonia Stričan (Šibenik)

SENIORKE CRICKET
1. Jasna Šegvić (Split)
2. Đurđica Delić (Split)
3. Olja Pavlović (Split)

SENIORKE PAROVI 501 MO

1. Ana Mamut (Stobreč) i Olja Pavlović (Split)
2. Branka Antonia Stričan i Josipa Spahija (Šibenik)
3. Vlatka Lešić (Varaždin) i Adela Maričić (Mali Lošinj)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO
1. Ivica Vuletić (Sisak)
2. Dean Biškupić (Zagreb)
3. Anđelko Fofić (Zagreb)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO
1. Neven Ćopić (Split)
2. Ivan Buterin (Zadar)
3. Ivan Ribičić (Cista Provo)

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO
1. Ivan Šarić (Primošten)
2. Petar Jelavić Šako (Solin)
3. Tomislav Gusić (Split)

SENIORI CRICKET

1. Dean Biškupić (Zagreb)
2. Vladimir Lešić (Split)
3. Zdravko Antunović (Županja)

SENIORI PAROVI 501 MO
1. Zdravko Antunović (Županja) i Tomislav Markić (Zadar)
2. Boris Krčmar i Dean Biškupić (Zagreb)
3. Matija Gazibara (Zagreb) i Ivica Cavrić (Vel. Gorica)

JUNIORI U-18 501 SO
1. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)
2. Matthias Abramović (Mali Lošinj)
3. Luka Lončarević (Split)