JAKELJIĆ IMA SAVJET

'Bit će to veliki izazov, zamislite da se jedna utakmica igra u Samoboru, druga na Maksimiru, a treća u Sesvetama...'

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 16.11.2022 10:33
  • Objavljeno 16.11.2022 u 10:33
Bionic
Reading

'Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru bit će veliki izazov, ali očekujem da će sve biti super', kazao hrvatski atletski stručnjak Ivica Jakeljić, koji već osam godina živi i radi u Dohi.

Jakeljić je u Aspire Akademiji u Dohi trener za bacačke discipline, a trenira i legendarnu poljsku kladivašicu Anitu Wlodarczy koju je na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju odveo do zlata. Poljakinja je time postala prva atletičarka u povijesti koja je uspjela osvojiti tri uzastopna olimpijska zlata u nekoj atletskoj disciplini. Uz tri olimpijska naslova Wlodarczyk ima i četiri naslova svjetske prvakinje te je svjetska rekorderka. S Jakeljićem trenira od konca 2020.

Jakeljić je u Dohi već osam godina, a praktički cijelu sportsku karijeru prije toga proveo je u splitskom ASK-u, radeći s mnogim atletičarima, između ostaloga i s Filipom Mihaljevićem, Stipom Žunićem, Sanjom Gavrilović.

'U gradu se osjeća kako se približava Svjetsko prvenstvo. Grad je uređen, sve je čisto, postavljeni su plakati, zastave. Zelene površine su dodatno uređene', kazao je Jakeljić otkrivši što očekuje od Mundijala.

'Bit će to veliki izazov, jer se cijelo svjetsko prvenstvo događa unutar 60-tak kilometara. Zamislite da se jedna utakmica igra u Samoboru, druga na Maksimiru, a treća u Sesvetama i na svakoj je 50-60.000 gledatelja. Međutim, oni kada se uhvate nečega, sve odrade super. Uvjeren sam kako će sve proći dobro. Katarci su se potrudili, uložili su jako puno novaca," dodao je.

Doha je već godinama na listi najskupljih gradova, no Jakeljić umiruje navijače.

'Ako neće jesti u ekskluzivnim restoranima navijači će se moći pristojno najesti za 150-200 kuna. Domaća hrana se bazira na riži, janjetini i piletini. Što s tiče alkohola, on će biti dozvoljen u navijačkim zonama, oko stadiona također će se točiti alkohol. Ali sigurno neće dozvoljavati da netko po cesti tetura'.

Savjetovao je navijačima da se ponašaju pristojno.

'Ovdje je policija na usluzi, ona pomaže, takva su barem moja iskustva. Naravno, ako tražiš probleme onda ćeš ih i dobiti, kao i svugdje na svijetu'.

U Dohi su trenutačno temperature oko 30°C.

Ovih dana je bilo oko 30-32°C, sada je vrijeme super. Kao kod nas 'bablje ljeto', kazao je.

Jakeljić će za vrijeme svjetskog prvenstva biti na pripremama u Južnoj Africi, ali pratit će rezultate Vatrenih.

'Očekujem da barem ponove Rusiju, ako je moguće i još jednu stepenicu više. Šalim se naravno, prolazak skupine je uvijek uspjeh, a sve nakon toga je super', istaknuo je otkrivši kakav status nogomet ima u Katru.

'Katar je prije tri godine bio azijski prvak, prati se nogomet i reprezentacija. Ne mogu reći da su zaluđeni nogometom kao mi, ali jako ga prate. Ponosni su na svoju reprezentaciju. Ona je u velikoj mjeri i plod Aspire akademije. Oko 90 posto igrača je poteklo iz akademije. Akademija funkcinira kao američki koledži. Klinci imaju smještaj, hranu, školu, trening, medicinsku skrb, sve imaju', zaključio je.

  • +34
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rijadu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal