Uefa objavila listu

Bira se najbolji između Messija, Ronalda i Van Dijka; životna priča Nizozemca, koji je prao suđe da preživi, obara s nogu!

15.08.2019 u 16:38

Bionic
Reading

Nakon što je u 2018. godini hrvatski kapetan Luka Modrić pokupio sve moguće nagrade za najboljeg igrača sezone, Uefa je, kao što je najavljivalo, objavila imena tri kandidata za nagradu najboljeg igrača za sezonu 2018/19.

Kao što se i ranije pisalo među tri kandidata našao se branič Liverpoola Virgil van Dijk koji je svakako jedan od najzaslužnijih što je njegov klub osvojio Ligu prvaka. Riječ je o najbržem stoperu današnjice koji sprinta 34,5 km/h i nitko ga ne može pretrčati, a podatak kako obrambeni igrač nije osvojio bilo kakvu sličnu nagradu još od Fabija Cannavara 2006. godine dovoljno govori koliko je dominantan.

Pogotovo je nevjerojatna Van Dijkova životna priča koja bi jednoga dana mogla poslužiti i kao idealni scenarij za film. Ukratko, možete li zamisliti nogometaša koji zarađuje deset milijuna eura godišnje kako pere suđe da bi imao što jesti? Nitko ne može, ali baš na ovaj način počinje priča o Virgilu, momku rođenom u Bredi, čija je majka Surinamka, a otac Nizozemac. Cijelu životmnu priču pročitajte OVDJE.

Uz Van Dijka na popisu Uefe su još dva ponajbolja igrača svijeta zadnjih 15-godina Lionel Messi i Cristiano Ronaldo koji su postali već pomalo 'dosadni' jer gotovo da nema završnice izbora u kojem se ne nađu njihova imena.

Dodajmo kako je UEFA ovu nagradu ustanovila 2011. godine te je Cristiano Ronaldo svaki put dosada bio nominiran, a tri je puta dosada bio i pobjednik (2014, 2016, 2017). Messi je dva puta proglašavan najboljim igračem godine u izboru UEFA-e (2011, 2015), dok je Van Dijku ovo prva nominacija.

Tko će osvojiti ovu prestižnu nagradu doznat ćemo 29. kolovoza kada je Uefa zakazala ždrijeb skupina Lige prvake uz dodatak kako su za igračicu godine nominirane tri igračice Lyona, Ada Hegerberg, Lucy Bronze i Amandine Henry.