uzajamno poštovanje

[FOTO] Češki obožavatelji po njemu imenovali ulicu, a sada ih Andrej Kramarić iznenadio prekrasnim božićnim poklonom

28.12.2020 u 06:57

Bionic
Reading

Baš i nema puno hrvatskih sportaša koji imaju svoj fan klub, a još k tome da je organiziran negdje u inozemstvu. No, Andrej Kramarić, hrvatski nogometni reprezentativac, može biti ponosan jer u češkom selu Kramyju jako je cijenjen i voljen

Andrej Kramarić, 29-godišnji napadač Hoffenheima i hrvatske nogometne reprezentacije, toliko je 'šarmirao' ljubitelje nogometa u češkom selu Kramyju da su mu prošle godine dodijelili i ulicu koja se zove njegovim imenom.

>> Hrvatski napadač može biti ponosan. Češko selo Krámy ima ulicu Andreja Kramarića

Naravno, te simpatije traju već nekoliko godina, pa su u tom selu udaljenom 30-tak kilometara južno od Praga, u travnju 2018. godine i organiziralin pravi fan klub. I dok su uvjeti bili normalni, društvo se znalo okupiti u nekom od lokalnih pivnica te zajednički pratiti utakmice, bilo Hoffenheima, bilo hrvatske nogometne reprezentacije.

I kada bi Kramarić zabio, a to je znalo biti jako često, nazdravljalo bi se pivom.

Ove godine Kramarić je s Hoffenheimom gostovao u Liberecu, gdje je igrao protiv Slovana u utakmici Europske lige, a iz fan kluba, kojem je idejni vođa sportski novinar Miroslav Streleček, pojavila se ideja da Kramarića dođu pozdraviti u Liberec.

  • +2
Kramarić je poslao svojim obožavateljima u Češku nekoliko dresova Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Miroslav Streleček

Međutim, kako zbog epidemioloških mjera taj susret nije mogao biti organiziran, Kramarićevi su obožavatelji ipak odustali od puta.

No, zato im je u Kramy par dana uoči Božića, odnosno godinu dana nakon svečanog otvorenja ulice Andreja Kramarića, stigao prekrasan poklon iz Sinsheima. Naime, Kramarić im je poslao nekoliko svojih dresova s posebnom zahvalom, a što je - naravno, izazvalo mnoštvo emocija.

Doduše, kako i u Češkoj postoji zabrana okupljanja, tako je na zajedničko poziranje došli tek dio članova fan kluba.

'Jako sam iznenađena, zbilja lijep poklon. Andreju Kramariću mogu samo zahvaliti od srca. Pratim ga u Njemačkoj, znam koliko on zabija golova, posebno su me oduševila ona dva protiv Bayerna', perfektno je informirana 15-godišnja Nikola Vanova, unuka kramskog donačelnika i prije svega talentirana nogometašica praške Slavije, članica tamošnje ekipe mlađih juniorki.

'Hvala Andreju i skidam mu kapu. Ne postoji puno velikih igrača koji toliko ljubazno brinu o svojim fanovima. Svaka ti čast! Valjda će Krama jednom zavoljeti pivo kao i mi', u jednom je dahu rekao František (Franjo) Dedina, kapetan malonogometne momčadi Kramyja a ujedno i kapetan nogometne momčadi iz susjedne Velke Lečice.