TKO ĆE ŽALITI?

Bio je Dinamova velika želja, a sada otišao u drugu francusku ligu

04.07.2023 u 14:39

Bionic
Reading

Slovenski reprezentativac, 21-godišnji Žan Vipotnik, koji je u sezoni od koje semo se tek nedavno oprostili, zabio 23 gola, jedno je vrijeme bio Dinamova želja. Čak ga je i Dario Šimić išao gledati, no cijena koju su Viole postavile, bila je previsoka za hrvatskog prvaka

Žan Vipotnik s 20 prvenstvenih golova bio je prvi strijelac slovenske lige. Svojim je učinkom došao i na radar zagrebačkog kluba, a sportski direktor Dario Šimić u nekoliko je navrata išao Vipotnika i gledati u akciji.

Iako ga je Maribor želio prodati Dinamu i s 'popustom', oko visine odštete ipak se klubovi nisu uspjeli dogovoriti, te je Vipotnik, prema pisanju novinara SportKluba, odlučio prihvatiti ponudu Bordeauxa, te će karijeru nastaviti u drugoj francuskoj ligi.

Bordeaux se nije uspio plasirati u ligu u konkurenciji Le Havrea kojeg vodi Luka Elsner i Metza koji je također bio među vrlo ozbiljnim klubovima koji su se borili za potpis Vipotnika.

Prelaskom Vipotnika u Bordeaux, Maribor će oboriti klupski rekord koji je dosad držao Jan Mlakar (tri milijuna eura od transfera u engleski Brighton).

Prema svim informacijama, uz uračunate bonuse, transfer bi čak mogao srušiti slovenski transfer rekord koji trenutno s pet milijuna eura drži Ezekiel Henty koji je početkom 2016. iz Olimpije prešao u moskovski Lokomotiv.