I PLETIKOSA UPITAN

Bilić u problemima, ozlijeđena mu trećina momčadi

24.10.2011 u 17:09

Bionic
Reading

Uoči dviju utakmica dodatnih kvalifikacija, 11. i 15. studenoga protiv Turske, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić opet je u problemima. Naime, ovog se vikenda ozlijedio vratar Stipe Pletikosa i sada se na listi ozlijeđenih nalaze već petorica

Stipe Pletikosa, koji brani u ruskom Rostovu, zadnji je koji se našao na popisu ozlijeđenih. Ustvari, daj bože da je zadnji, jer već se na tom popisu nalaze Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka, Nikola Kalinić i Ivo Iličević.

'Sumnjalo se na istegnuće kolateralnog ligamenta koljena, a pregled koji je obavio 'magnetom' potvrdio je sumnju. Teško je prognozirati koliko dugo treba za oporavak. Jedino utješno jest to što istegnuće nije previše jako, i postoji mogućnost da se Stipe oporavi do dvoboja s Turskom', objasnio je dr. Jurica Rakić.

U svakom slučaju, to je novi problem za Bilića, jer znamo li da su Pletikosa, Ćorluka i Kranjčar bili starteri u posljednjim utakmicama protiv Grčke i Latvije te da je Kalinić također sudjelovao u porazu od Grka, izostanak četvorice važnih igrača teško je nadoknaditi i svakako je hendikep. Pri tom nije nevažno spomenuti i ozljedu Ive Iličevića, koji se nametao za vezni red naše reprezentacije, a koji je do udarca u butni mišić u HSV-u bio pravo otkriće ovog bundesligaša.