NAJDRAŽA MUŠTERIJA

Bilić u čudesnoj drami opet slomio Kloppa i Liverpool

09.02.2016 u 23:36

Bionic
Reading

Liverpool i West Ham su odigrali maratonski uzvrat 1/16 finala FA cupa u kojemu je nasatvljen fantastičan niz hrvatskog stručnjaka u ogledima protiv peterostrukih europskih prvaka

Pogotkom u nadoknadi drugog produžetka Bilićev West Ham je zabio za 2:1 i tako slavio u dvoboju u kojemu se igralo ukupno čak 133 minuta! U osmini finala West Ham čeka gostovanje kod Blackburna.

West Ham je počeo bolje. Trener Liverpoola Klopp oporavio se od operacije i sjeo na klupu, a na teren je poslao momčad s pet igrača koji u prvenstvu ne igraju. Slaven Bilić je delegirao respektabilniji sastav i bio bolji u prvom dijelu. Ipak, domaćini su u tom periodu pogodili dvije stative, a Liverpool jednu i činilo se da će se na odmor otići bez golova.

No, tada je Antonio na volej dočekao odličan ubačaj s lijeve strane i majstorski ga smjestio u suprotan kut kraj nemoćnog Mignoleta. Bilić i njegovi navijači Upton park jako su željeli ovu pobjedu, slavilo se kao da je riječ o finalu Lige prvaka.


Liverpool je živio od dva svoja oporavljena bisera koji su odigrali svaki po sat vremena. Prvih 60 minuta operirao je Coutinho, a tada ga je zamijenio Daniel Sturridge koji je odigrao spektakularan ostatak dvoboja. Liverpool je izjednačio u trećoj minuti nastavka kada je Coutinho pametno pucao po podu iz slobodnog udarca i u stilu Ronaldinha prevario igrača koji je skočio u živom zidu i nemoćnog Irca Randolpha na golu čekičara.

Pogodak odluke Ogbonne (prva dva gola u videu ispod teksta)


Bilićev sastav malo zatim oštećen je za nedosuđeni klasični penal, a u produžetku su uspjeli doći do zaslužene pobjede. Nakon što je gostujuća krstarica Benteke u kratkom roku promašio dva klasična zicera ludo slavlje na Uptonu domaćinima je donio stoper Ogbonna koji je u 121. minuti izvrstan ubačaj Payeta pretvorio u konačnih 2:1.

Bilić je tako nastavio svoj čudesan niz protiv redsa. lani ih je izbacio iz Europe s Bešiktašem, a ove ih zaustavio u FA cupu i uzeo im svih šest prvenstvenih bodova s West Hamom. Dapače, u tih 600 minuta Liverpool mu nije uspio zabiti niti jedan gol iz igre