'čekićari' poraženi 2:3

Bilić nakon sudačke 'pljačke' pronašao koga treba pohvaliti

20.08.2017 u 08:26

Bionic
Reading

West Ham United, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, i nakon dva odigrana kola u novoj sezoni engleskog nogometnog prvenstva nema niti jedan bod nakon što je u susretu 2. kola izgubio na gostovanju kod Southamptona 2:3 primivši pogodak iz dvojbenog kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Bilić i njegovi igrači nakon poraza u Southamptonu s pravom mogu bili ljuti na suca Leea Masona koji ih je praktički 'masakrirao' u subotu. Naime, nakon što su domaći poveli 1:0 golom Gabbiadinija (11), Mason je u 33. minuti isključio Arnautovića. Austrijski napadač išao je s visoko podignutom rukom prema stoperu Southamptona, došlo je do laganog kontakta njegova lakta i vrata suparničkog igrača, no dojam je kako je sudac donio prestrogu odluku.

  • +11
Premier liga, Southampton - West Ham United Izvor: Reuters / Autor: Reuters/Peter Cziborra

Ubrzo potom Southampton je poveo sa 2:0 iz 11-erca kojega je iskoristio Tadić (38-11m). Ipak, 'čekićari' su i s igračem manje uspjeli poravnati zahvaljujući odličnim reakcijama svog napadača Chicharita Hernandeza (45, 74). I kada se činilo da će West Ham put Londona s bodom, na scenu je ponovno stupio Mason koji je dosudio nepostojeći 11-erac za Southampton u sudačkoj nadoknadi iz kojega je Austin (90+3-11m) osigurao pobjedu domaćem sastavu.

Iako je sudac Lee Mason svojim odlukama oštetio West Ham, trener 'čekićara' Slaven Bilić u subotu nije želio komentirati suđenje, već je hvalio svoje igrače, objavili su britanski mediji.

 'Teško je igrati kada imaš igrača manje, a pogotovo kada tvoj protivnik vodi. No, moji igrači su pokazali kvalitetu, karakter i niti u jednom trenutku se nisu predali. To je ono o čemu želim govoriti, a ne o suđenju. Želim pohvaliti svoje igrače za partiju koju su pružili', izjavio je Bilić nakon što je West Ham izgubio na gostovanju kod Southamptona 2:3, primivši pogodak iz dvojbenog kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.