POJAČANJE ZA EUROLIGU

BiH reprezentativac Nemanja Gordić tri godine u Cedeviti!

13.06.2014 u 14:04

Bionic
Reading

Nakon osvojenog naslova prvaka Hrvatske KK Cedevita je, prema najavama, krenula u kadrovsku križaljku s ciljem osnaživanja rostera za novu, euroligašku sezonu. Prvo pojačanje, u pravom smislu te riječi, je 25-godišnji BiH reprezentativni playmaker, 193 cm visoki Nemanja Gordić (25.9.1988. Mostar) koji će se prema ugovoru u Zagrebu zadržati 3 sezone.

Gordić je karijeru započeo u podgoričkoj Budućnosti gdje je u seniorima igrao pet sezona. Slijedi dvogodišnji angažman u rimskoj Lottomatici, pa ukrajinskom Azovmashu, beogradskom Partizanu a prošle je sezone bio, prema Eurobasketu, najbolji igrač BiH lige u dresu Igokee. U ABA ligi prosječno je ubacivao 15.4 koševa uz 5 asistencija i 2.6 skokova a u 10 utakmica Eurokupa prosjek mu je 11.8 koševa, 3.7 asistencija i 2.1 skokova. Za BiH reprezentaciju nastupio je na dva Europska prvenstva, 2011. u Litvi i 2013. u Sloveniji.

'Presretan sam! Vjerujem da sam napravio pravi potez i hvala Cedeviti što je u meni prepoznao igrača koji može pomoći. Cedevita je stabilan i dobro posložen klub koji je dokazao da je sami vrh regionalne košarke', kaže Gordić.

'Čestitam i na osvojenom naslovu prvaka Hrvatske. Gledao sam sve utakmice i Cedevita je bila za klasu bolja od Cibone. Kada u finalnoj seriji slaviš s 3-0 to nije slučajno. To je dokaz kvalitete'.

Gordić se osvrnuo i na postojeći roster svog novog kluba.

'Cedevita igra brzu, fizičku košarku i to mi se sviđa. Trener Repeša jedan je od glavnih razloga mog dolaska. Iznimno ga cijenim i vidim da to što se u klubu radi može dati sjajne rezultate. Puno je mladih, fizički potentnih igrača a kao takvog vidim i sebe. Jedva čekam da počne nova sezona. Tu je i moj kolega iz reprezentacije Jusuf Nurkić koji je iznimno napredovao. Vjerujem da ćemo se ovoga ljeta družiti u BiH reprezentativnoj selekciji.'

Cedevitu u novoj sezoni očekuje visoki tempo, puno utakmica, nastup u Euroligi.

'Imam iskustva u Euroligi, igrao sam ju u Rimu i Partizanu. To je sjajno natjecanje i veliki izazov za našu momčad. Kažem, jedva čekam da sve počne.'

Više informacija pročitajte OVDJE