ZASAD 33 SPORTAŠA

Biciklisti Kišerlovski i Rogina na OI

28.11.2011 u 22:27

Bionic
Reading

Na sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, koja je u ponedjeljak održana u Zagrebu, odlučeno je da se među evidentne kandidate za nastup na OI u Londonu uvrste i dva biciklista Robert Kišerlovski i Radovan Rogina pa se time broj hrvatskih športašica i športaša koji su izborili pravo nastupa na Igrama 2012. godine popeo na 33

Istodobno je u Olimpijski program OI London 2012. uvršten i boksač Filip Hrgović i to kao potencijalni B olimpijski kandidat.

Posebnu pozornost članova Vijeća pobudila je rasprava o prijedlogu proračuna za olimpijsku 2012. godinu u iznosu od 141,4 milijuna kuna od čega najviše odlazi na realizaciju projekta OI London 2012. Za taj projekt HOO neće dobiti 8 milijuna kuna iz proračunske pričuve, ali je zato postignut dogovor s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa o povećanju udjela od igara na sreću, koji se u prošlosti pokazao kao najizdašniji izvor financiranja.

Direktor Sportske televizije Petar Čavlović izvjestio je članove Vijeća o dosadašnjem poslovanju i budućim planovima SPTV-a koja će 4. prosinca 2011. obilježiti osam mjeseci emitiranja.

'Uz priloge u vlastitoj produkciji iz 72 sporta te 60-ak izravnih prijenosa hrvatskog sporta, SPTV se također može pohvaliti s prijenosima vrhunskih svjetskih sportskih događanja, kao što su Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, SP u ragbiju i SP u atletici. U 2012. SPTV će se usredotočiti između ostalog na OI u Londonu. Osim emisija iz studija, SPTV će za vrijeme Igara imati svoj studio i u Hrvatskoj kući u Londonu', kazao je Čavlović.

Na sljedećoj sjednici Vijeća, koja će se održati 19. prosinca 2011. raspravljat će se o nominacijama za najuspješnije športaše, ekipe, trenere i mlade nade u 2011., a pobjednici će se proglasiti 27. prosinca, kada će se održati i sjednica Skupštine HOO-a.