ehf europska liga

Bezbolan i nebitan poraz Nexea jer osmina finala već je bila osigurana; a tamo momčad iz Našica ide na Eurofarm Pelister

08.03.2022 u 22:44

Bionic
Reading

Rukometaši našičkog Nexea domaćim su porazom od njemačkog Magdeburga 24:28 (11:11) završili grupnu fazu natjecanja u EHF Europskoj ligi, a već prije su osigurali plasman u osminu finala osvojivši treće mjesto u skupini C.

Fahrudin Melić je postigao sedam golova i bio najbolji strijelac Nexea. Halil Jaganjac je dodao četiri pogotka, a po triput su mrežu zatresli Dorian Markušić i Gianfranco Pribetić. Vratar Mihailo Radovanović imao je 12 obrana.

Najbolji strijelac utakmice bio je Michael Damgaard Nielsen sa deset golova, a Matthias Musche ih je postigao osam. Vratar Mike Jensen je sakupio 12 obrana.

Nexe je dobro otvorio utakmicu protiv prošlogodišnjeg pobjednika ovog natjecanja te u 18. minuti poveo sa 8:5. No, uslijedila je serija Nijemaca od 5:0. Domaća momčad je ostala u rezultatskom priključku s Magdeburgom do 40. minute (16:16), a onda su gosti u četiri minute postigli četiri pogotka i poveli sa 20:16.

Prednost Magdeburga je do 56. minute narasla na +6 (26:20) pa su Nijemci bez poteškoća došli do svoje devete pobjede u skupini u kojoj su završili natjecanje bez poraza, uz samo jedan neodlučen ishod. Drugo mjesto osvojio je švedski Savehof sa 12 bodova.

Kao četvrta momčad u skupini u osminu finala se plasiralo slovensko Gorenje Velenje, koje je u zadnjem kolu slavilo sa 28:27 kod Šveđana, a španjolska La Rioja je poražena na gostovanju kod francuskog PAUC-a.

Nexe će u osmini finala igrati protiv makedonskog suparnika Eurofarm Pelistera koji je osvojio drugo mjesto u skupini D. Našičani će 29. ožujka biti domaćini Makedoncima, a uzvrat u Bitolju je na rasporedu 5. travnja.