PAJDO, IMAŠ 50 MILIJUNA

Benitez žica upravu: Moramo dovesti Villu

28.09.2009 u 13:45

Bionic
Reading

Trener Liverpoola Rafael Benitez ove godine više nego ikad osjeća pritisak imperativa osvajanja engleskog Premiershipa, no španjolski stručnjak je svjestan da mu je napad 'tanak'. Iako je Fernando Torres u velikoj formi, ostali mu kvalitetom nisu niti blizu i Benitez želi dovesti Davida Villu već ove zime

Bivši strateg Valencije, kluba za koji nastupa Villa, poznat je po rotacijama i na papiru ima velik broj napadačkih varijanti. Ipak, jasno je da, osim Torresa, nema rasnog predatora u kaznenom prostoru i to želi pod hitno ispraviti.

Liverpool ove sezone zabija najviše golova u engleskoj ligi, no Benitez od američkih vlasnika kluba traži značajan porast fonda za pojačanje ovoga ljeta. Nakon što nije bio zadovoljan ponuđenim sredstvima tijekom ljeta, popularni Rafa sada traži 50 milijuna eura, koliko Valencia traži za Villu.

28-godišnji Španjolac lani je zabio 28 golova u Primeri, a ovu je sezonu otvorio sa šest golova u pet kola. Vodeći je strijelac prvenstva s golom više od Realovog Ronalda i Barcinih Messija i Ibrahimovića. Za reprezentaciju je zabio 33 puta u 52 nastupa, a bio je i najbolji strijelac lanjskoga Eura.

Torres je u uvodnih sedam kola Premiershipa zabio osam golova i osamljen je na vrhu liste strijelaca, a iz španjolske reprezentacije je poznato koliko su njih dvojica kompatibilan i uigran par.