loša atmosfera

Belgijski izbornik uoči utakmice s Hrvatskom otvoreno je priznao: Vidio sam strah na licima svojih igrača...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 28.11.2022 16:35
  • Objavljeno 28.11.2022 u 16:35
Bionic
Reading

Posljednju utakmicu u skupini Hrvatska igra protiv Belgije u četvrtak, 1. prosinca od 16 sati. A belgijski izbornik Roberto Martinez je uoči ovog sraza otvoreno progovorio o problemima s kojim se susreće na ovom Svjetskom prvenstvu

Teško izborena 1:0 pobjeda protiv Kanade u 1. kolu te šokantni poraz 2:0 u 2. kolu od Maroka. To je učinak belgijske reprezentacije na ovom SP-u. Iznenađujuće loše za reprezentaciju koju su svi vidjeli u najužem krugu favorita za samu završnicu Mundijala u Katru.

No, Belgija ne izgleda dobro, sve slabosti su se vidjele u porazu od Maroka. Sad protiv Hrvatske moraju ići na pobjedu ako žele izboriti drugi krug.

'Na utakmici protiv Maroka sam vidio strah od poraza na licima igrača', kazao je belgijski izbornik Roberto Martinez te nastavio:

'Moja je odgovornost sada pronaći rješenja, promijeniti način njihova razmišljanja... Moram to napraviti brzo, jer čeka nas susret s Hrvatskom...'

Poraz 2:0 od Maroka sve je šokirao...

'Uspjeli smo nekoliko puta probiti prvu presing liniju Maroka, ali nismo stvorili prilike. Jednostavno, ne uspijevamo razviti svoj puni potencijal. Ali, činjenica je da nismo u najboljem izdanju. Cijela ekipa je kiksala, a nogomet je timski sport', kaže je Martinez i nastavlja:

'Ne vidim da uživamo u nogometu ili da igramo s radošću. Da, ne igramo s veseljem, a to je možda zbog tereta favorita kojeg nosimo na ramenima. Zadnje dvije utakmice odigrali smo kao da imamo previše toga za izgubiti. Ne radi se o nedostatku kvalitete ili tehničkog aspekta. Igrali smo sa strahom od poraza. Ne vidim užitak s kojim inače igramo i to je nešto na čemu moramo raditi.'

  • +14
SP Katar: Belgija - Maroko Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

Navodno su se pojavile i neke nesuglasice u svlačionici?

'To je tako u obitelji. Ako nemate napetosti ili neslaganja, nemate ni emocija. A mi smo već šest godina na okupu i znamo da to možemo. Nadali smo se da ćemo se plasirati u osminu finala iz druge utakmice, ali ovo je naša realnost. Još uvijek imamo priliku proći. Danas mislimo da imamo možda tek 10 posto šanse za pobjedu protiv Hrvatske. Ovaj broj će rasti od sada do utakmice. Osobno vjerujem u potencijal svoje momčadi', kazao je Martinez.

Utakmica protiv Hrvatske je već u četvrtak...

'Nemamo više što za izgubiti. Igrat ćemo na pobjedu protiv Hrvatske i to će biti naš novi početak na ovom Svjetskom prvenstvu', optimističan je Martinez koji je pojasnio:

'Imamo nekoliko dana pred nama da se spremimo za Hrvatsku. Napravili smo dovoljno stvari u prvoj utakmici da pobijedimo, protiv Maroka smo krenuli dobro, imali smo nekoliko dobrih trenutaka. Naravno, postoji i nekoliko segmenata s kojima nismo bili zadovoljni i to moramo ispraviti. Ali, utakmica protiv Hrvatske je naše finale na ovom SP-u.'

Sve je zanimalo u kakvom je stanju Romelu Lukaku, hoće li biti spreman za utakmicu protiv Hrvatske?

'Što više opcija imamo, to će biti bolje. Ostala su još dva treninga, nadamo se da Lukaku može početi protiv Hrvatske', zaključio je belgijski izbornik Roberto Martinez.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal