kiks 'orlova'

Šokirani izbornik Srbije za neočekivani je remi s Kameruncima optužio svoje igrače: Frustriran sam, kakvi amateri...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 28.11.2022 15:10
  • Objavljeno 28.11.2022 u 15:07
Bionic
Reading

Izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi očekivano je bio utučen nakon 3:3 remija njegovih 'orlova' s reprezentacijom Kameruna. Srbi su u 53. minuti utakmice vodili 3:1, a onda su u razmaku od samo tri minute primili dva gola

Srbija je u šokantnoj utakmici 2. kola SP-a odigrala 3:3 s Kamerunom. Gubili su 'orlovi' od 29. minute, a onda u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zabili dva gola (Pavlović i Milinković-Savić) za preokret i vodstvo 2:1.

U 53. minuti se činilo da će Srbija lako stići do tri boda jer je za 3:1 zabio Mitrović, ali nakon toga je slijedio šok. Kamerunci su u razmaku od samo tri minute zabili dva gola, prvo za 3:2 u 63. minuti Aboubakar, a onda i u 66. minuti Choupo-Moting za konačnih 3:3.

Nakon utakmice srpski izbornik Dragan Piksi Stojković nije štedio svoje igrače. Šokirao ga je takav preokret...

'Da je ovo dobar dan - nije. Frustriran sam zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou... Dali smo im da dođu do 3:3, a to je stvarno frustrirajuće! Na ovom nivou se ne smiju raditi takve kardinalne pogreške. Identične su bile i to je nevjerojatno. Šteta, jer smo imali fenomenalan dio igre, kontrolu utakmice, a onda nam se dogode takve neshvatljive pogreške', kazao je Piksi pa nastavio:

  • +15
SP Katar: Kamerun - Srbija Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

'Mislim da smo odlično reagirali nakon njihovog gola za 1:0. Momčad se potpuno podigla, napravili smo nekoliko fenomenalnih prilika. Ali, nakon trećeg gola... Visok izlazak naše obrane i takvi pokušaj da ih uhvatimo u zaleđima se na ovakvom nivou ne bi smjelo događati. To je bilo tako amaterski i koštalo nas je pobjede!'

>> Golove s utakmice Srbije i Kameruna pogledajte OVDJE.

Srbija je imala još nekoliko prilika za pobjedu, ali...

'Uspjeli smo kreirati nekoliko fantastičnih prilika, ali stvarno ne znam kako su uspjeli to promašiti... Idemo dalje, ono što sam vidio, ukupna statistika, posjed lopte i dominantnost, to mi u ovom trenutku ništa ne znači', razmišljao je Piksi.

Srbija sada ovisi o rezultatu Švicarske i Brazila koji se igra danas od 17 sati, a ako Brazil pobijedi odluka pada u petak od 20 sati u međusobnom susretu Srbije i Švicarske. Postoji i mogućnost da Kamerun prođe dalje, ako pobijede Brazil...

'Sad moramo navijati za Brazil. Gledat ćemo tu utakmicu. Na ovom SP-u nije lako pobijediti. Moramo se odmoriti i čekamo kraj utakmice Švicarske i Brazila pa da vidimo na čemu smo. Prvo moram vidjeti kakvo je stanje s igračima, da znam na koga mogu računati...', zaključio je srpski izbornik Dragan Piksi Stojković.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal