sp u nogometu 2022.

[FOTO] 'Vatreni' su odradili prvi trening u Dohi, a jedan je naš reprezentativac radio odvojeno od ostatka momčadi...

Bionic
Reading

Svjetski doprvaci su u petak doputovali u Dohu iz Rijada gdje su odigrali pripremnu utakmicu protiv Saudijske Arabije i slavili 1:0 golom Andreja Kramarića, a potom su 'vatreni' odradili i prvi trening u svom kampu Al Ersal 3 u Dohi

Hrvatska nogometna reprezentacija se nije dugo zadržala u svom hotelu, odmah po dolasku u Dohu 'vatreni' su odradili prvi trening. Hrvatska trenira u Ersal Complex Training Site 3. U istom kompleksu, ali na terenu 1 trenirat će i Urugvajci.

Belgija je za svoju bazu izabrala Hilton Salwa Beach Resort and Villas, u blizini područja Abu Samra, oko 90 kilometara jugozapadno od Dohe, a trenirat će na terenima Salwe.

Kanada je odsjela u hotelu Century Premier u Lusailu, a trenirat će na stadionu Umm Salal, dok je naš prvi suparnik Maroko, za svoju bazu odabrao hotel Wyndham Doha West Bay, a trenirat će na Al Duhail Club stadionu.

Već uobičajeno treninzi hrvatske reprezentacije, ali i ostalih ekipa, otvoreni su prvih 15 minuta za medije, nakon čega se 'spušta zastor' kako bi izbornici mogli u miru slagati taktiku.

Svi igrači su normalno trenirali, izuzev Marka Livaje koji je trčao odvojeno. Napadač Hajduka zbog ozljede mišića nije nastupio protiv Saudijske Arabije te još uvijek osjeća bolove od udarca kojeg je dobio na prvenstvenom susretu protiv Slaven Belupa.

Upravo se oko pozicije napadača vodi najviše rasprava uoči starta SP-a. Izbornik Zlatko Dalić je više puta istaknuo kako u glavi ima praktički cijelu postavu koja bi trebala u srijedu istrčati protiv Maroka.

  • +16
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Doha, 18.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Upitne su tek dvije pozicije, tko će zaigrati u napadu, te tko će zaigrati na desnom krilu.

'Ja nemam vama što pametovati, zna se gotovo sve, osim te pozicije oko napadača i o njemu ovisi desni krilni napadač', kazao je Dalić koji uz Livaju na raspolaganju ima tri klasična napadača - Brunu Petkovića, Andreja Kramarića i Antu Budimira.

Dojam je kako blagu prednost ipak ima Kramarić, dao je to naslutiti i sam Dalić.

'Kramarić je sazrio i fokusiraniji je na poziciju koju igra. Prije se puno komentiralo oko toga što Andrej igra, hoće li biti lijevo ili desno. Trošila se energija svima, pa i njemu. On je svjestan da u reprezentaciji ne igra isto što u klubu, ali konstanta je u hrvatskoj reprezentaciji, barem u moje vrijeme. Uz Perišića je zabio puno važnih golova i imam puno povjerenje u njega', kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal