KNJIGA O ENGLEZU

Beckham je loš kapetan, škrtac i nema stav

02.07.2009 u 12:58

Bionic
Reading

Dok su ga prvi put dočekali kao božanstvo, Davida Beckhama nakon povratka u LA Galaxy iz Milana dočekat će drugačija situacija. Navijači i suigrači neće ga dočekati raširenih ruku

Davidu Beckhamu se jako svidjelo u Milanu te je želio ostati u talijanskom klubu, no iz LA Galaxija mu to nisu dozvolili, a pokušaji Engleza da ipak ostane u Europi nisu se svidjeli američkoj javnosti.

I sami čelnici LA Galaxyja su izjavili da bi Beckham mogao očekivati zvižduke ne samo od suparničkih navijača, nego i od pristalica njegove momčadi. Da Beckhamu u SAD-u slijede teški dani i mučna atmosfera potvrdio je i njegov suigrač Landon Donovan. On je u knjizi 'Beckham Experiment' naveo nekoliko situacija u kojima se Beckhama opisuje kao lošeg kapetana, čovjeka koji ne živi za momčad te kao škrca, a to sigurno neće poboljšati odnose u svlačionici.

'Kada bi imali neobavezan trening, Beckham se gotovo nikada na njemu nije pojavio. Mogao je barem doći i pokazati se na treningu kao kapetan. Mislim da je David odličan tip, otac i nogometaš, no ne živi u istom svijetu kao ostatak momčadi. Možda i nije čovjek sa stavom', pisalo je u knjizi u kojoj je opisana i jedna anegdota s večerom.

Naime, Beckham i još desetak suigrača večerali su u jednom restoranu. Nakon što je konobar došao pitati želi li tko vina, svi su rekli 'da', a konobar je zatražio osobne iskaznice. Beckham je nije imao i konobar mu je odbio natočiti vino, a svi su se smijali. Konobar uopće nije prepoznao Beckhama, ali je na kraju engleski nogometaš ipak uspio popiti čašu vina. Kad je došao račun, većina je očekivala da ga Beckham uzme, ali to se nije dogodilo.

'Kada je trebalo platiti račun ostavio je novac za svoj dio, pokupio se i otišao. Svi smo ostali iznenađeni, nismo mogli vjerovati', napisao je Donovan koji je podmirio cijeli trošak.

Inače, Beckham u LA Galaxyju samo od kluba dobiva oko 6,5 milijuna dolara, što je 50 puta više nego neki njegovi suigrači.