NOVO PRIJATELJSTVO

BBB-i ugostili Panathinaikosove navijače

27.10.2011 u 09:22

Bionic
Reading

Na euroligaški dvoboj Zagreba i Panathinaikosa doputovalo je i 20-ak grčkih navijača koji su u Hrvatskoj dobili kraljevski tretman

Pridošle pripadnike poznate skupine Gate 13 organizatori su smjestili uz sam parket, a Grci se u Zagrebu nisu morali bojati za svoju sigurnost. Ne da ih nitko nije imao namjeru napadati, već su ih domaći kolege ugostili kao rijetko koga do sada.

Poznato je da Bad Blue Boysi i nemaju pretjerano dugačak popis prijateljskih skupina, no Panathinaikosovi kibici i zagrebački plavi održavaju kontakt koji je na važnosti dobio tijekom gostovanja reprezentacije u Grčkoj. S obzirom na to da je domaćin bio Pirej, a sigurnosti Hrvata prijetili su huligani Olympiacosa (u koaliciji s beogradskim Delijama), Gate 13 je ugostio Dinamovce u Ateni i pokazao dobru volju.

Kako bi uzvratili uslugu, BBB-i su za svoje grčke kolege priredili tulum u svojim prostorijama. Navijači takve geste ne zaboravljaju, izvjesno je da će se dobri odnosi i nastaviti.

Da bi sve prošlo u idiličnom tonu čelnik Gate 13 je uoči dvoboja sa Zagrebom Stojku Vrankoviću uručio plaketu za zasluge (ako ništa drugo, za slavnu bananu Barceloni koja je PAO-u donijela europski naslov) za njihov klub, a tijekom dana posjetili su i grob Dražena Petrovića. Piše navijački svijet i jako lijepe priče.