GRUPA E

Bayern slavio protiv Cityja, Roma razbila CSKA

17.09.2014 u 22:52

  • +11

Prvo kolo LP-a, skupine E, F, G i H

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

U derbiju cijeloga kola na Allianz Areni Bayern i Manchester City odigrali su dobru utakmicu koju je presudio pogodak Boatenga u posljednjim trenucima utakmice, ali je zato Roma kod kuće bila vrlo uvjerljiva protiv CSKA i napunila im mrežu do vrha

Bayern – Man City 1:0 (Boateng 90')
Roma – CSKA 5:1 (Iturbe 6', Gervinho 10', 31', Maicon 20', Ignaševič ag 50'; Musa 82')

U prvoj akciji utakmice, Bayernov Thomas Muller prošao je Joea Harta i kada se činilo da je pogodak neminovan, promašio je s dva metra udaljenosti od vratiju. Nakon toga, Bayern je dominirao cijelo prvo poluvrijeme, da bi i Lewandowski također ima sličnu priliku sredinom prvog poluvremena, ali s jednakim učinkom.

U drugom poluvremenu gledali smo sličnu situaciju na terenu; dominacija Bayerna u igri ali s manje prilika nego u prvom dijelu. Nema nikakve dileme da je, samo do nekoliko minuta prije kraja, igrač utakmice vratar gostiju Joe Hart, no onda je u 90. pogodio Jerome Boateng, bivši igrač Cityja, koji je i inače odigrao odličnu utakmicu u obrani Bayerna.


Zasluženo slavlje za Pepa Guardiolu i njegove pulene, iako je trebalo na pogodak čekati jako dugo. Na kraju, vrlo lijep udarac Boatenga presudio je u korist domaćina.

U drugom pak susretu nije bilo nikakve dileme, Roma je na Olimpicu dominirala od prve do posljednje minute, o čemu dovoljno svjedoči i konačan rezultata 5:1. Bilo je i 5:0 u korist domaćina, koji su posljednjih pola sata imali luksuz odigrati utakmicu u drugoj brzini.


Pogotke su postigli Iturbe, Gervinho (dva), Maicon, a feštu Rome potvrdio je autogolom Ignaševič. Poraz je samo malo ublažio Ahmad Musa, iako teško da je taj pogodak značajno popravio dojam Moskovljana.