NJEMAČKA LIGA

Bayern protutnjao Dortmundom, a nezaustavljiv je bio Harry Kane

04.11.2023 u 20:32

Bionic
Reading

U najvećem derbiju njemačkog nogometa Bayern je još jednom odnio bodove iz Dortmunda pobijedivši domaću Borussiju s 4-0, a Harry Kane je s tri pogotka debitirao na Signal Iduna Parku u dresu Bavaraca

Gosti su već nakon devet minuta imali dva pogotka prednosti. Prvo je u 4. minuti Dayot Upamecano glavom pogodio za 1-0, nakon Saneovog ubačaja iz kuta, a onda je u 9. minuti Harry Kane dovršio kontranapad za 2-0 i drugu asistenciju Leroya Sanea. Kapetan engleske reprezentacije je zapečatio pobjedu Bayerna u 72. minuti svojim drugim pogotkom za 3-0, da bi u trećoj minuti sučevog dodatka postigao i svoj treći gol za konačnih 4-0.

Momčad Thomasa Tuchela pokazala je da se brzo oporavila od šokantnog poraza u njemačkom Kupu od trećeligaša Saarbrueckena.

Bayern je tako i nakon desetog kola ostao na dva boda od vodećeg Bayera koji ih ima 28, dok je Borussia Dortmund ostala na četvrtoj poziciji s 21 bodom, koliko ih ima i trećeplasirani Stuttgart uz utakmicu manje.

  • +2
Borussia D - Bayern Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Nogometaši Bayera slavili su u subotu s 3-2 na gostovanju kod Hoffenheima, a novi posrtaj doživio je RB Leipzig na gostovanju u Mainzu, gdje je domaćin slavio s 2-0 i ostvario prvu pobjedu u novoj sezoni.

Wirtz (9) i Grimaldo (45+1) donijeli su lideru prvenstva dva gola prednosti u prvom poluvremenu dvoboja Bayera i Hoffenheima. No, domaćin se ekspresno vratio u drugom poluvremenu golovima Stacha (56) i Weghorsta (58). Ipak, pobjedu momčadi iz Leverkusena donio je Grimaldo (70) svojim drugim pogotkom na utakmici.

Josip Stanišić je igrao za pobjedničku momčad od 46. minute, a Andrej Kramarić je zaigrao od 78. minute za Hoffenheim. Bio je to prvi nastup hrvatskog reprezentativca nakon jednomjesečne stanke zbog ozljede.

Nakon što je ispao kao branitelj naslova u njemačkom Kupu, RB Leipzig je u subotu doživio novi šok, poraz na gostovanju kod posljednjeplasiranog Mainza koji je do danas bio bez pobjede. Prvi trijumf u novoj sezoni momčadi Jana Siewerta donijeli su Lee Jea-Sung (76) i Barreiro (80).

Mainz je sada predzanji, a na začelje je pao Koeln koji je odigrao samo 1-1 kod kuće protiv Augsburga. RB Leipzig je doživio tek drugi prvenstveni poraz u novoj sezoni, nakon što je bio neporažen u osam utakmica zaredom. Sa 20 bodova momčad Marca Rosea je na petom mjestu.

  • +2
Borussia D - Bayern Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Još jedno razočaranje doživio je Union Berlin. Momčad iz Lige prvaka je doživjela 12. uzastopni poraz u svim natjecanjima, a osmi u Bundesligi. Eintracht je slavio u Berlinu s 3-0. Već 14. minuti bilo je 2-0 za goste iz Frankfurta golovima Egipćanina Omara Marmousha (2, 14). Konačnih 3-0 postavio je Nacho (82).

U momčadi Uniona nije bilo ozlijeđenog Josipa Juranovića, a Hrvoje Smolčić je odigrao drugo poluvrijeme za Eintracht.

Freiburg je u završnici dvoboja spasio bod pred svojim navijačima u srazu s Borussijom Moenchengladbach. Holer (7) je donio vodstvo Freiburgu. Borussia je odgovorila s tri pogotka, a strijelci su bili Siebatcheu (25), Plea (29) i Weigl (39-11m). Weisshaupt (71) je vratio nad domaćima da će izbjeći poraz što su i učinili kad je Grifo (90+4) u samoj završnici pogodio iz kaznenog udarca za 3-3.

Standings provided by Sofascore