SITAN, ALI DINAMITAN

Bayern 'požurio' s transferom, 164 cm visoko lijevo krilo debitirat će već u subotu

01.02.2024 u 18:00

Bionic
Reading

Iako je trebao stići tek u ljeto 2024., mladi španjolski krilni igrač iz Granade Bryan Zaragoza (22) pridružio se Bayern Münchenu pet mjeseci prije toga, objavio je bavarski klub

Bryan Zaragoza (22) potpisao je početkom prosinca ugovor na pet sezona s minhenskim Bayernom od 1. srpnja 2024., a sezonu je trebao završiti u svom klubu Granadi, trenutno 19. u borbi za ostanak u španjolskoj prvoj ligi.

No, kako bi nadoknadio izostanke francuskih reprezentativaca Kingsleya Comana, koji je ozlijedio ligament lijevog koljena, i Nijemca Sergea Gnabryja, koji je u fazi i oporavka, Bayern je dolazak Zaragoze pomaknuo na ovu zimu.

Bayern je uspio postići dogovor s Granadom da se Zaragozina posudba omogući do 30. lipnja, prije nego što je Španjolac 1. srpnja potpisao ugovor za pet sezona s Bayernom, za transfer procijenjen na 17 milijuna eura, četiri milijuna više od prvobitno planiranog.

Tek 164 centimetra visoki Bryan Zaragoza, koji je za Granadu ove sezone odigrao 21 utakmicu te zabio šest golova uz još dvije asistencije, mogao bi debitirati već u subotu, kad će Bayern ugostiti Borussiju Mönchengladbach. Dolaskom krilnog napadača Bayern bilježi trećeg novaka u zimskom prijelaznom roku nakon što su stigli engleski branič Eric Dier i francuski Sacha Boey.

Njemački prvak u posljednjih jedanaest sezona Bayern München trenutačno je drugi u Bundesligi (47 bodova), dva boda iza Bayer Leverkusena s kojim će se 10. veljače sastati u ključnom dvoboju u borbi za naslov.

U Ligi prvaka bavarski će klub 14. veljače i 5. ožujka odmjeriti snage s talijanskim Laziom iz Rima.

Standings provided by Sofascore