IZVRSTAN NOGOMET U EUROPI

Bayern i Barca nastavili uspjehe gostiju u Ligi prvaka

29.03.2012 u 08:15

Bionic
Reading

Nakon što su u utorak madridski Real i londonski Chelsea trijumfirali na Cipru i u Španjolskoj, Bayern je bio jednako tako uspješan u Francuskoj, dok je Barcelona ostvarila 0:0 na San Siru

U srijedu navečer nastavljena je četvrtfinalna borba u nogometnoj Ligi prvaka. Bayern je gostovao kod Marseillea, dok je AC Milan ugostio Barcelonu.

Marseille - Bayern 0:2

0:1 Mario Gomez (44)
0:2 Arjen Robben (69)

Marseille: Andrade - Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, J. Morel - Amalfitano (Brandao 68), A. Diarra (Be. Cheyrou 71), Valbuena, Mbia, A. Ayew - Rémy

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Robben, Luiz Gustavo, Müller (Schweinsteiger 71), Kroos (Timoščuk 63), Ribéry (Pranjić 78) - Gomez

Nogometaši Bayerna su s 2:0 su pobijedili francuski Marseille u gostima, na Velodrome stadionu. S obzirom na viđeno zbilja su male šanse za čudo u uzvratu, jer Bayern je dosta bolja i kvalitetnija momčad, a samo recimo da je Marseille ovim porazom nastavio negativni niz i malo je reći da su u - krizi. U zadnjih devet utakmica, u svim natjecanjima, imaju sedam poraza i dva remija.

Istina, da su umjesto vratnice na samom startu domaći igrači pogodili mrežu možda bi drugačije završilo, no na kraju je ipak materijalizirana bolja igra gostiju. Kvartet Ribery-Robben-Müller-Gomez je odlično vezivao marsejsku obranu u čvor više puta tijekom utakmice. Primjerice, u 44. minuti je Robben lijepo uposlio Marija Gomeza za polukontru, a bavarski napadač je uz laganu pomoć domaćeg vratara Andradea pogodio za 1:0. Bio je to Gomezov jedanaesti ovosezonski pogodak u Ligi prvaka, te sada ima samo jedan manje od Lea Messija.

U drugom poluvremenu je Marseille prividno dominirao, ali nije konkretizirao takvu igru i vratar Bayerna Neuer nije imao gadnih muka na svojim vratima. Zapravo, čekao se samo bljesak Bayerna na drugoj strani. I dogodio se u 69. minuti. Nakon duplog pasa Robbena i Müllera, nizozemski je nogometaš plasirao loptu u daljnji kut, iskosa s nekoliko metara.

Recimo da je hrvatski nogometaš Danijel Pranjić ušao u igru u 78. minuti umjesto Riberyja, dok je Ivica Olić cijeli meč odgledao s klupe za pričuve kod Bayerna.

AC Milan - Barcelona 0:0

AC Milan: Abbiati - Bonera, Nesta (Mesbah 75), Mexes, Antonini - Nocerino, Ambrosini, KP Boateng (Emanuelson 67) - Seedorf - Robinho (El Shaarawy 52), Ibrahimović

Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Se. Keita - Sanchez (Pedro 76), Messi, Iniesta (Tello 65)

Nakon dva poraza od Barcelone u grupnoj fazi natjecanja ovogodišnje Lige prvaka čini se da je trener talijanskog prvaka Milana Massimiliano Allegri ipak pronašao kakav-takav odgovor na igru Barcelone, a za prilikama Robinha i Ibrahimovića mogli bi još dugo žaliti.

Prvo poluvrijeme ponudilo je dosta živosti s obje strane i premda je Barcelona očekivano više držala loptu u svojim nogama obrana Milana dočekivala je napade gostiju u vrlo gustom rasporedu na rubu svog šesnaesterca. Prvu prijetnju odaslali su Talijani već u 3. minuti kada je obrana Barcelone neoprezno dopustila da im Milan uzme loptu na desnom boku, a potom je prvo Boateng loše zahvatio loptu na rubu šesnaesterca, da bi potom Ibrahimović pronašao neometanog Robinha koji na desetak metara od gola vrlo loše zahvaća loptu.

Barça je odgovorila tri minute kasnije kada je Messi srušen, a iz slobodnog udarca Argentinac na drugoj stativi pronalazi samog Keitu, no Malijac je ipak bio u zaleđu.

U 15. minuti je Barcelona iz prekida prevarila obranu Milana kada je Xavi umjeto udarca odigrao dodavanje prema Busquetsu koji je izbacio samog Alexisa Sancheza, no njemu lopta bježi, a potom se baca preko ruke Abbiatija. Švedski sudac Jonas Eriksson dobro je procijenio da se nije radilo o jedanaestercu, no ostaje upitno zašto Čileancu nije pokazao žuti karton.

Pet minuta kasnije sjajnu je priliku za prednost Milana propustio realizirati Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je na odličnu dubinski loptu Seedorfa pravovremeno utrčao kroz sredinu obrane i kada su svi očekivali hladnokrvnu egzekuciju njegov slab udarac lijevom nogom zaustavio je Victor Valdes.

Još je u prvih 45 minuta Barcelona odigrala lijepu akciju s glavnim akterima Xavijem i Sanchezom. Potonji je atraktivno petom unutar kaznenog prostora vrlo lijepo ostavio loptu natrčalom kapetanu, no njegov je udarac na putu prema mreži blokirao Nesta.

Drugi je dio donio više žustrine na sredini terena s malo pravih prilika za pogotke, a vrijedi izdvojiti Messijev pokušaj iz 77. minute kojeg je klizećim startom u korner izbacio kapetan Milana Ambrosini, dok je najbolju priliku u drugom dijelu propustio mladi napadač katalonske momčadi Tello koji nakon jedne gužve u 88. minuti sa samo dva metra nije našao put lopti u mrežu.

Na koncu posjed lopte 62 prema 38 posto jasno oslikava dominaciju europskog prvaka koju dodatno potvrđuje i omjer udaraca na protivnička vrata 17-5 za momčad Pepa Guardiole. Međutim, u uzvratu na Camp Nou samo jedan gol Milana dramatično bi promijenio stvari.