AUSTRIJANCI NE ZNAJU ŠTO BI

Bayern zapeo i želi trenera koji je pobijedio i Hrvatsku

25.04.2024 u 12:16

Bionic
Reading

Izbornik austrijske nogometne reprezentacije, 65-godišnji Ralf Rangnick, dobio je ponudu Bayerna da postane njihov novi trener, rekao je sportski direktor Austrijskog nogometnog saveza (ÖFB) Peter Schöttel.

Rangnick, koji s Austrijskim nogometnim savezom ima ugovor do 2026., potvrdio je tu informaciju. Schöttel je otišao korak dalje i za javnu austrijsku televiziju ORF rekao da je Rangnick njega i predsjednika OFB-a Klausa Mitterdorfera obavijestio o ponudi u srijedu.

'Ako klub kao što je Bayern München pristupi, razumljivo je da razmišljate o interesu ovog kluba?, rekao je Schöttel.

Rangnick je postao favorit za preuzimanje dužnosti glavnog trenera prve momčadi umjesto Thomasa Tuchela, koji odlazi na kraju sezone, nakon što su trener novog prvaka Bayera Xabi Alonso i izbornik njemačke reprezentacije Julian Nagelsmann rekli da ostaju na svojim trenutnim pozicijama.

Rangnick je dobro poznato trenersko ime u Njemačkoj, jer je vodio više njemačkih klubova među kojima se ističu RB Leipzig, Schalke, Hoffenheim i Stuttgart, a prije nego što je preuzeo austrijsku reprezentaciju (op.a. s kojom je u lipnju 2022. godine u sklopu Lige nacija svladao Hrvatsku 3:0) bio je na poziciji privremenog trenera prve momčadi Manchester Uniteda.

Sa Stuttgartom je 2000. bio pobjednik UEFA Intertoto kupa, ima osvojen Kup Njemačke sa Schalkeom 2011., a iste je godine osvojio i njemački Superkup. Sa Schalkeom je bio i njemački doprvak 2005., a iste je godine osvojio i tadašnji Liga-kup koji danas više ne postoji.

Austrijsku reprezentaciju je odveo na ovogodišnje Europsko prvenstvo u Njemačkoj, gdje su Austrijanci smješteni u tešku skupinu s Francuskom, Nizozemskom i Poljskom.

Schöttel je rekao da ÖFB očekuje da će Rangnick biti njihov trener na Euru te ga je istovremeno pozvao na donošenje pravovremene odluke o njegovoj budućnosti u roku od 'jednog do dva tjedna'.

'Blizu smo Europskog prvenstva gdje imamo velike ciljeve. Naravno, dobit će i rok od Bayerna, jer i oni žele biti informirani', izjavio je Schöttel te dodao:

'Održavali smo odnos pun povjerenja tijekom protekle dvije godine. Nastavit ćemo tako. Ovisno o smjeru u kojem će njegova odluka krenuti, zajedno ćemo razgovarati o tome kako dalje'.

Član uprave Bayerna za sportska pitanja Max Eberl rekao je da klub želi trenera na duži rok te da bi novi čovjek trebao biti predstavljen što je prije moguće.