i dalje rezerva

Bayer ne priznaje herojstvo u dresu Hrvatske: Što se događa s Jedvajom?

09.02.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da će za njega nastupiti bolji dani u Bundesligi nakon što je svojim golovima potopio Španjolsku na Maksimiru u Ligi nacija, Tin Jedvaj i dalje je u drugom planu u Bayeru iz Leverkusena koji s njima na klupi u posljednje vrijeme sasvim dobro funkcionira...

Naš 22-godišnji branič kod Zlatka Dalića u Ligi nacija zaigrao je na poziciji lijevog beka i u studenom se proslavio kada je s dva pogotka dotukao Španjolsku na Maksimiru, a odlučujući je zabio u posljednjim trenucima utakmice.

  • +5
Tin Jedvaj Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

Činilo se da bi to mogla biti prekretnica u njegovoj karijeri i da bi napokon mogao početi dobivati više minuta u dresu Bayera, jer tadašnji trener bio je impresioniran viđenim.

'Statistika pokazuje da primamo puno golova po lijevoj strani i ovo je za nas prilika da bolje stojimo na terenu, što je u ovom trenutku najvažnije. Jedvajev izbornik je rekao da se Tin sjajno razvio nakon SP-a i da sada može igrati lijevog beka. Ja se nadam da ćemo mi također od toga profitirati. Naravno da mi je to na umu,' najavljivao je tada Heiko Herrlich te ga isprobao u par susreta na toj poziciji.

Nažalost, unatoč dobrim rezultatima na klupi kluba iz Leverkusena, Herrlich je zatim dobio otkaz, a kod novog stratega Petera Bosza Jedvaj je morao graditi ugled ispočetka.

Nizozemac ga je vratio na klupu i koristi tek kao rezervno rješenje, a što je najgore za Tina, rezultati Bayera su odlični, što je potvrdila pobjeda protiv Bayerna prošlog vikenda, kao i uvjerljivih 5:1 u gostima kod Mainza ovog petka.

'Apotekari' sada prijete ulaskom među četiri najbolje momčadi Bundeslige i plasmanom u Ligu prvaka, a Jedvaj koji je dio momčadi već četiri sezone morat će razmisliti isplati li mu se nastaviti s ovim klubom, jer u nekoj drugoj sredini vjerojatno bi svih ovih godina skupio puno veću minutažu...