NOVI GOL MARKA

Bašić spasio Grasshopper od ispadanja u švicarskom Kupu

16.08.2015 u 20:10

Bionic
Reading

Grasshopper je bio na rubu ispadanja već u prvom kolu švicarskog nogometnog kupa, no u završnici utakmice spasio ga je hrvatski veznjak Marko Bašić izjednačujućim pogotkom.

Još jedan dobar nastup u dresu švicarskog Grasshoppera ubilježio je Marko Bašić koji je ovog ljeta pojačao klub iz Züricha. U prvih šest utakmica u sezoni (pet u prvenstvu i jedna u kupu) dobio je maksimalnu minutažu, a uspio je postići i tri gola s pozicije zadnjeg veznog.

Bašić je jedan od zaslužnijih što Grasshopper nije ispao već u prvom kolu Schweizer Pokala. Njegova je momčad gubila kod četvrtoligaša Chama od 25. minute kada im je zabio Daetwyler, te se rezultat 1:0 održao skroz do 81. minute.

No, tada je Bašić izjednačio, ponovno je bio precizan glavom, a do kraja susreta Grasshopperu se otvorilo i gostujući igrači su postigli još tri pogotka i osigurali prolazak u šesnaestinu finala. Strijelci su bili Tarashaj i dva puta Dabbur, a Bašić je upisao i asistenciju nakon što je pretrčao polovicu terena i nesebično uposlio suigrača.

Da se odlično snašao u Grasshopperu potvrdio je i sam Bašić: 'Zadovoljan sam kako smo krenuli u prvenstvu, trenutno smo drugi na tablici i nadam se da ćemo se zadržati pri vrhu do samoga kraja. Odlično smo krenuli i u Kupu, a sve je to rezultat napornih treninga i timskog rada. Naravno da mi je drago što sam postigao pogotke, ali mi je još važnije da napredujemo kao ekipa jer klub poput Grasshoppera i njegovi navijači to zaslužuju', kazao je.

'Iako kao momčad zabijamo dosta golova, moramo još malo unaprijediti defenzivni dio igre. Ipak, vjerujem da ćemo s vremenom biti sve bolji, ove je sezone u klub došlo dosta novih igrača pa još imamo prostora za uigravanjem', izjavio je Bašić.