ovo bi bila senzacija

Baš je nesretnik taj Vahid Halilhodžić; trebao je preuzeti bogati engleski klub i krenuti u najveći posao u karijeri, ali...

12.09.2022 u 06:28

Bionic
Reading

Mnogi u Hrvatskoj sa simpatijama gledaju na Vahida Halilhodžića, jednog od najvećih nogometnih stručnjaka iz susjedne Bosne i Hercegovine. Riječ je o treneru koji je bio odličan nogometaš, a svojevremeno je uspješno vodio i zagrebački Dinamo

Ovaj 69-godišnji trener odveo je reprezentaciju Maroka na svjetsko prvenstvo, no u nogometnom savezu ove zemlje poslušali su svoje najveće zvijezde, s kojima je popularni Vaha 'ratovao' te su mu u srpnju uručili otkaz.

Halilhodžić je trenutno bez posla. Povezivalo ga se egipatskim velikanom Al Ahlyjem, no na kraju do dogovora s ovim klubom nije došlo.

Francuski list L'Equipe objavio je pak izuzetno zanimljivu informaciju, prema kojoj je ovaj BiH-stručnjak bio među kandidatima za preuzimanje londonskog Chelseaja.

Ugledni list tvrdi da je neimenovani agent ponudio Vahidove usluge vlasniku Chelseaja Toddu Boehlyju i da je čak bio zakazan sastanak s prvim čovjekom londonskog kluba.

Novi vlasnik Plavaca želio je vidjeti projekt kojeg bi Halilhodžić donio u njegov klub, no na kraju je ipak otkazao sastanak jer je u međuvremenu odlučio dovesti engleskog trenera.

Na kraju je odluka pala na Grahama Pottera. Chelsea je otkupio ugovor ovog stručnjaka od Brightona za preko 20 milijuna funti i on je naslijedio Thomasa Tuchela na klupi momčadi koja je u utorak doživjela poraz od Dinama u Zagrebu.

Vahid Halilhodžić još uvijek nije donio konačnu odluku hoće li nastaviti trenersku karijeru. Očito ga je otkaz u Maroku prilično uzdrmao. L'Equipe navodi kako Halilhodžić ima ponuda iz Afrike i Azije, kako od klubova, tako i od reprezentacija i uskoro će se znati hoće li neku od tih ponuda i prihvatiti.

Iza sebe ima bogatu trenersku karijeru. Počeo je s poslom 1993. godine u Beauvaisu, nastavio jeu Raja Casablanci, a zatim je vodio Lille, Rennes, PSG, Trabzonspor, Al Ittihad, Dinamo i Nantes.

Osim u Maroku, kao izbornik radio je u Alžiru, Japanu i Obali Bjelokosti. Sa svakom od reprezentacija koje je vodio izborio je i nastup na Svjetskom prvenstvu, ali je na najvećoj nogometnoj smotri vodio samo Alžir 2014. u Brazilu, gdje je iznenađujuće prošao skupinu i u osmini finala tek u produžetku (1:2) izgubio od kasnijeg svjetskog prvaka Njemačke.