sapunica završena

Ovo je trener koji će na SP-u 'Lavove s Atlasa' voditi protiv Hrvatske; Marokanci su napokon predstavili Halilhodžićevog nasljednika

01.09.2022 u 07:55

Bionic
Reading

Nakon što je Vahid Halilhodžić dobio otkaz, vodstvo Marokanskog nogometnog saveza (FRMF) je za novog izbornika izabralo domaćeg stručnjaka Walida Regraguija (46)

Bivši marokanski reprezentativac Walid Regragui (46) imenovan je novim izbornikom marokanske reprezentacije koja će na predstojećem Svjetskom prvenstvu igrati u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Regragui će za kormilom 'Lavova Atlasa' naslijediti Vahida Halilhodžića koji je smijenjen 11. kolovoza. Premda je pod njegovim vodstvom Maroko izborio plasman u Katar, bivši trener zagrebačkog Dinama je dobio otkaz zbog sukoba s najvećim marokanskim zvijezdama, prije svega sa Hakimom Ziyechom iz Chelsea, te braničem Bayerna Noussairom Mazraouijem.

Halilhodžić je u marokanskoj reprezentaciji proveo tri godine, no svega tri mjeseca prije početka Mundijala je dobio otkaz.

Premda su mediji nagađali kako bi njegovu poziciju mogao preuzeti Portugalac Andre Villas Boas, FRMF se odlučio za domaće rješenje.

'Svi stojimo iza gospodina Walida Regraguija i želimo mu puno sreće i hrabrosti', rekao je predsjednik Marokanskog nogometnog saveza (FRMF) Fouzi Lekjaa tijekom konferencije za medije u Rabatu.

Regragui je ove godine s Wydadom iz Casablance osvojio afričku Ligu prvaka i naslov prvaka Maroka te se spominjao kao najveći kandidat za izbornika i prije smjene Halilhodžića. Regragui, rođen u Francuskoj, tijekom igračke karijere igrao je na mjestu desnog beka te skupio 45 nastupa za reprezentaciju Maroka. Tijekom 14 godina profesionalne karijere igrao je u momčadima prve i druge francuske lige - Racing Paris, Toulouse, Ajaccio, Dijon, Grenoble te španjolskom Racing Santanderu.

Trenirao je FUS Rabat između 2014. i 2020. te katarski klub Al-Duhail nekoliko mjeseci prije nego što se pridružio Wydad Casablanci 2021.

'Marokanska javnost očekuje dobre rezultate. Nadamo se da ćemo učiniti velike stvari, učinit ćemo sve da budete sretni', rekao je Regragui koji je prvi domaći izbornik na marokanskoj klupi nakon 2016. godine.

Prije Halilhodžića, marokansku vrstu je od 2016. do 2019. vodio Francuz Herve Renard.

Maroko će nastup na SP-u otvoriti 23. studenog utakmicom protiv Hrvatske, četiri dana kasnije igrat će protiv Belgije, a nastup u skupini zaključit će protiv Kanade 1. prosinca.