brazilac na camp nou

Barcelona povukla potez kakav se ne pamti; dala je milijune eura za igrača koji ima 19 godina, a još nije zaigrao za seniore

14.07.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Brzo se medijima proširila vijest kako je Barcelona dovela brazilskog tinejdžera Gustavo Maia da Silvu iz kluba FC Sao Paulo od kojeg u budućnosti puno očekuju

Za 19-godišnjeg virtuoza snažnog udarca i sjajnog driblinga koji je član juniorske i druge momčadi, visokog svega 169 cm, čelnici Barcelone pristali su platiti FC Sao Paulu 4,5 milijuna eura.

Čak niti činjenica što Gustavo Maia da Silva, koji igra na poziciji lijevog krila, nije odigrao niti jednu utakmicu za seniorsku momčad nije ih previše smetala. U svojoj generaciji dominira, ali pitanje je kako će se razvijati na nekoliko razina više. Kako igra igra pogledajte OVDJE.

Ukratko, skauti Barcelone već dugo ga prate i odlučili su riskirati, a svoju odluku su donijeli tijekom Sao Youth Football Cupa gdje je Maia da Silva dominirao.

O novom igraču Barcelone raspisao se i brazilski Globoesprote u kojem su otkriveni i detalji ovog transfera. Naime, Barca je zakaparila Maiu da Silvu uplativši milijun eura klubu iz Sao Paula, a doznaje se kako je ovaj tjedan uplatila i ostatak do ukupnih 4,5 milijuna eura kako bi se što prije priključio prvoj momčadi.

U Barceloni se nadaju kako će se maleni Brazilac dobro uklopiti te kako će mu Argentinac Leo Messi biti pravi mentor i igrač od kojeg će upijati znanje.

Nogometni analitičari se slažu kako je riječ o nebrušenom dijamantu, ali nitko sa sigurnošću ne može reći da će se uspjeti nametnuti u moćnoj La Ligi te kako će uspjeti izboriti mjesto u momčadi Barce za sljedeću sezonu.