može li jadnije?

Barcelona je pala na najniže moguće grane; nakon bizarne pogreške od svoje bivše zvijezde traže da im vrati 10 milijuna eura

11.11.2020 u 13:03

Bionic
Reading

Koliko je kaotično stanje u Barceloni? Recimo to ovako - klub je dužan više od 820 milijuna eura, a polovicu tog iznosa mora vratiti do ljeta 2021. godine ako želi izbjeći bankrot. Sada na Nou Campu na sve načine pokušavaju sakupiti novac, pa su odlučili 'naplatiti' neke bizarne pogreške od prije nekoliko godina

Neymar (28) je iz Barcelone u ljeto 2017. godine za čak 222 milijuna eura prešao u PSG. Najveći je to transfer u povijesti nogometa, a kako se čini još će neko vrijeme tako i ostati.

Činilo se i kako će Barca tom prodajom profitirati, no na Nou Campu su sav taj novac uludo potrošili na igrače koji se nisu pokazali kao dostojna pojačanja. A ostali su i bez Neymara...

Kako god bilo, Neymar već četiri sezone ne stanuje na Nou Campu, no sad je odjednom njegovo ime 'isplivalo' na površinu nakon što su u klubu napravili reviziju poslovanja. Da, Barcelona je u dugovima do grla, službeno je minus veći od 820 milijuna eura, a 400 milijuna eura klub mora vratiti do ljeta 2021. godine kako bi izbjegao bankrot i kazne vezane uz Financijski fair-play.

I odmah su u Barceloni krenuli prikupljati novac kako bi barem donekle namirili sve te dugove, a revizija je pokazala kako su netransparentno i nonšalantno trošili milijune eura u godinama kad je predsjedavao Josep Maria Bartomeu. I da nije žalosno bilo bi smiješno jer u klubu su se odlučili 'pregristi ponos' te će od svoje bivše zvijezde tražiti da im vrati novac koji su mu svojedobno zabunom uplatili.

Naime, utvrđeno je kako je Barca svojoj tadašnjoj zvijezdi bez ikakvog razloga uplatila 10,2 milijuna eura! Sada je utvrđeno kako su u računovodstvu tada napravili veliku proračunsku pogrešku u obračunu poreza i bonusa te su Neymaru slučajno uplatili tih 10,2 milijuna eura 'viška'.

Pogreška se dogodila u razdoblju između 2013. i 2017. godine kad je Neymar igrao za Barcelonu, a taj novac sve do sada nikome nije nedostajao. U međuvremenu je Neymar klubu vratio 6,7 milijuna eura za koje je utvrđeno da mu je Barca preplatila na ime premija.

Sada Barcelona ide u novu sudsku bitku, ponovno s Neymarom i to za 10,2 milijuna eura.

'U klubu žele ispraviti tu pogrešku i od Neymara traže iznos koji je u ovom trenutku izuzetno značajan za klub', tvrde španjolski mediji. Problem? Pitanje je kako će na sve reagirati sam Neymar jer i njemu je vjerojatno puna kapa 'pogrešaka' iz vremena dok je igrao na momčad s Nou Campa. Sigurno je da neće biti sretan, posebno nakon toliko godina... A ni cifra nije zanemariva, ipak se radi o više od 10 milijuna eura.