KAKAV PREOKRET

Barcelona je izgubila od Reala, ali njezini navijači mogli bi biti sretni

23.04.2024 u 19:51

Bionic
Reading

Barcelona je ispala iz Lige prvaka, u nedjelju je izgubila i u El Clasicu od Reala 2:3 te se praktički oprostila od prvenstva, no ipak bi navijači katalonskog velikana mogli imati razloga za zadovoljstvo

Krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.

Sigurni smo da Xavi tada nije blefirao, te da je uistinu bio spreman na odmak. No, hrabro je ostao na klupi, želeći klubu omogućiti više vremena kako bi pronašao adekvatnu zamjenu.

Međutim, iako su igrači znali da Xavi odlazi, odlučili su 'stisnuti zube', te biti uz njega i prezentirati što bolje partije.

Očito su u tome uspjeli, pa je Xavi, kako prenose španjolski mediji, unatoč porazu od najvećeg suparnika, odlučio popustiti i sjesti s predsjednikom Joanom Laportom za stol te vidjeti imali li smisla ostajati u Barceloni i dalje.

Naravno, špekulira se tko bi mogao naslijediti Xavi, ukoliko ostane pri svojoj odluci, te je navodni zaključak da bi to mogao biti Druga opcija je Rafael Márquez, ali Meksikanac je riskantna oklada.

Svi jako pozitivno ocjenjuju posao koji radi u Barceloninoj B momčadi, ali iskorak u prvu momčad velika je stvar. Unutar kluba to baš i ne vide jer im je također jasno da Márquez nema veliku medijsku podršku kao Xavi.

S toga se nadaju da bi se Xavi u sljedećih nekoliko sati (ili dana), nakon sastanka s Laportom i Decom, mogao ipak odlučiti na ostanak. A navodno čak ne uvjetuje kupovine novih igrača, svjestan velikih financijskih problema u kojima je Barcelona.

  • +31
Real Madrid - Barcelona, španjolska liga, 21.4.2024. Izvor: EPA / Autor: DANIEL GONZALEZ