el clasico

Real u sudačkoj nadoknadi šokirao Barcelonu za pobjedu u sjajnom El Clasicu

21.04.2024 u 23:26

Bionic
Reading

Real Madrid je pobijedio Barcelonu 3-2 u El Clasicu na stadionu Santiago Bernabeu i tako praktički osigurao naslov prvaka Španjolske

Bila je to utakmica u kojoj je Barca dvaput vodila, a Real u 92. minuti došao do pobjede. Luka Modrić je kao kapetan odigrao cijelu utakmicu za Real.

Utakmica je počela šokantno za Real, jer je već u šestoj minuti za vodstvo Barcelone zabio Danac Andreas Christensen.

Real je uspio poravnati u 18. minuti kada je Lucasa Vazqueza u kaznenom prostoru Barcelone srušio mladi Pau Curbasi, a Vinicius je za 1-1 pogodio s bijele točke.

Prvo poluvrijeme obilježila je i teška ozljeda veznjaka Barcelone Frankieja de Jonga. Stradao mu je zglob te je na nosilima iznesen s terena i čeka ga duža pauza...

  • +31
Real Madrid - Barcelona, španjolska liga, 21.4.2024. Izvor: EPA / Autor: DANIEL GONZALEZ

Sporna situacija iz 27. minute zbunila je sve. Činilo se da je Lamine Yamal zabio gol za Barcu, ali suci su nakon pregleda VAR-a zaključili da je Andrij Lunin ipak nekako izbacio loptu s gol-crte prije nego je ona ušla u gol. No, sumnja ipak ostaje.

U nastavku utakmice Barcelona je u 69. minuti preko Fermina Lopeza došli do novoga vodstva, ali samo četiri minute kasnije Lucas Vazquez poravnava na 2-2.

Real Madrid - Barcelona 3:2, El Clasico, 21.4.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

U 92. minuti obrana Barcelone je napravila katastrofalnu pogrešku, posve nečuvan je ostao Jude Bellingham, koji je zabio i donio 3-2 pobjedu Realu.

Real Madrid je sad prvi s 81 bodom, šest kola prije kraja prvenstva ima 11 bodova više od Barcelone...

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore