HRVAT BLIZU TROFEJA

Barcelona i Luka Cindrić na koljena bacili milijunaše iz Pariza te se plasirali u finale rukometne Lige prvaka

28.12.2020 u 19:40

Bionic
Reading

Rukometaši Barcelone plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su na Final Fouru u Kölnu svladali PSG 37:32

Najuspješniji klub ovog natjecanja igrat će u svojem 14. finalu i loviti svoj deseti naslov. Kataloncima po trofejima nitko nije ni blizu, a bogati Parižani nisu uspjeli u još jednom pokušaju da po prvi puta postanu prvaci Europe, dosad im je najbolji rezultat bilo finale iz 2017.

Francuski predstavnik bolje je ušao u utakmicu, imao prednost i do tri pogotka razlike i tako je bilo sve do 17. minute. Tada je Barcelona povela 11:10, pa se zatim serijom 5-0 odvojila na 16:11 te na odmor otišla s ugodnih 18:14.

U drugom dijelu PSG je pokušao doći do preokreta, ali niti jednom nije uspio doći na manje od tri pogotka zaostatka ponajviše zbog velikih pogrešaka u napadu. Završilo je 37:32 za španjolskog velikana koji je zadnju titulu uzeo 2015.

  • +8
Barcelona - PSG, polufinale rukometne Lige prvaka, 2020. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Kod pobjednika najbolji su bili Mem s devet golova i Palmarsson sa šest dok je naš Luka Cindrić također pružio sjajnu predstavu te dodao četiri pogotka. Kod PSG-a najefikasniji bili su Nahi sa devet i Hansen sa sedam golova.

U drugom polufinalu igraju Kiel i Vespzprem od 20.30 sati.

Završni 'Final Four' prvotno se trebao igrati 30. i 31. svibnja. Međutim, u svjetlu globalne zdravstvene krize, prebačen je na 22. i 23. kolovoza, a potom je dobio i treći termin, kraj ove godine.

Zanimljivo, Europska rukometna federacija (EHF) je odlučila da se utakmice osmine finala i četvrtfinala Lige prvaka ne igraju, a za sudionike Final Foura odabrala je Barcelonu, PSG, Kiel i Veszprem koji su u tzv. elitnim skupinama (A i B) ovosezonske Lige prvaka završili na prva dva mjesta. Tako skopski Vardar nije dobio priliku braniti naslov.