FRKA NA CAMP NOU

Barcelona dugo nije bila u ovakvoj krizi; nakon debakla oglasio se čelni čovjek kluba znakovitom izjavom; što će reći ljutiti Messi?

07.02.2020 u 09:49

Bionic
Reading

Kriza trese nogometni gigant Barcelonu. U sezonu su krenuli loše ispadanjem u polufinalu Španjolskog superkupa, a novi udarac stigao je u četvrtfinalu Španjolskog kupa gdje je ih je izbacio Bilbao. No, uz sve to Lioneli Messi je jako nezadovoljan zbog čega je izbila i svađa u klubu sa sportskim direktorom. Svi se pitaju kako će ovo sve završiti…

Nakon što su nogometaši Athletic Bilbaa u četvrtfinalu Španjolskog kupa na svom San Mamesu nadigrali Barcelonu sa 1:0, golom Inakija Williamsa u trećoj minuti sudačke nadoknade, oglasio se nakon debakla predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu kako bi smirio situaciju.

No, situaciju je odavno izmakla kontroli jer Barcelona je ove sezone zbog serije loših rezultata već ostala bez trenera Valverdea upravo nakon ispadanja u Superkupu, a nakon što na klupu nije došao njihov legendarni igrač Xavi odlučili su se za manje poznatog Setiena. Očito je to bilo neko prijelazno rješenje koje nije dalo rezultata.

Uz sve to javno se zbog svog statusa oglasio i hrvatski veznjak Ivan Rakitić koji je jeko nezadovoljan statusom u klubu i manjkom komunikacije, a sve je kulminiralo navodnom svađom sportskog direktora Erica Abidala i najvećeg igrača u povijesti kuba i kapetana Lionela Messija.

Ako tome dodamo da se teško ozlijedio moćni urugvajski napadač Luis Suarez onda je jasno kako će Barcelona jako teško zgurati ovu turbulentnu sezonu koju bi mogao spasiti jedino naslov La Lige. U Ligi prvaka ovakvom igrom teško mogu dalje od polufinala…

'Razočaran sam nezasluženim ispadanjem iz kupa, ali ponosan sam na ambiciju i pristup koji smo pokazali. Čestitam Athleticu na pobjedi i našim navijačima koji su došli ovdje kako bi nas podržavali. Imam potpuno povjerenje u stručni stožer i igrače koji će se boriti do kraja za La Ligu i Ligu prvaka', kazao je nakon šokantnog poraza predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Znakovita izjava nakon debakla. Nakon ispadanj au tako ranoj fazi natjecanja…

No, naravno da se morao oglasiti i 'pokušati ugasiti požar u klubu' koji je izbio nakon što je u medije procurilo kako je došlo do svađe sportskog direktora Erica Abidala Lionela Messija.

No, Bartomeu je nakon svega baš uoči četvrtfinala Španjolskog kupa donio odluku da neće otkazati suradnju sportskom direktoru Abidalu, ali to ne znači da je situacija u klubu idilična.

Izjava Abidala koja je pokrenula lavinu zapravo je puno toga otkrila:

'Znate, velik broj igrača nije bilo zadovoljan ili nisu dovoljno naporno radili, a uz to je bilo i nekih unutarnjih nesuglasica. Trener i svlačionica uvijek su bili u dobrom odnosu, ali nešto jednostavno nije bilo u redu, a ja to mogu osjetiti kao bivši igrač', kazao je Abidal.

No, odmah nakon toga oglasio se, očekivano, i Lionel Messi.

'Ako kritiziraš igrače onda kreni s imenom i prezimenom, reci na koga misliš, a ne optužuj cijelu momčad za nerad. To nije dobro ni za momčad, ni za klub. To je jako štetno za Barcelonu', kazao je Messi.

No, iako se činilo kako je situacija ipak smirena nema sumnje kako je nakon novog poraza i šokantnog ispadanja iz Španjolskog kupa atmosfera u svlačionici - jako loša. Nakon svega, pitanje je kako će ova sezona završiti i što će nakon ovih riječi predsjednika reći Messi.

Nije ga baš pametno ljutiti jer malo mu nedostaje da u ljeto napusti klub. Kao što smo već pisali, u Manchestera Cityju rade na dolasku Messija i već neko vrijeme gledaju način kako ga dovesti. Novac im nije problem.

  • +3
Kup kralja, četvrtfinale, Athletic Bilbao - Barcelona, 2020. Izvor: EPA / Autor: MIGUEL TONA