počelo je 'šamaranje'

Barca uzvraća udarac: klub je blokirao isplatu 26 milijuna eura bonusa Neymaru

01.08.2017 u 17:01

Bionic
Reading

Neymar se nakon uspješne sjevernoameričke turneje nije vratio s Barcelonom u Europu već je preko Kine 'skoknuo' do Dubaija gdje bi trebao obaviti liječničke preglede prije potpisa za PSG. Barca je odmah reagirala...

Barcelona je blokirala isplatu 26 milijuna eura bonusa za Neymara, čekajući rasplet priče oko Brazilčeva mogućeg transfera u PSG, tvrdi neimenovani izvor iz katalonskog kluba, a prenose španjolski mediji.

'Tih 26 milijuna eura je deponirano kod javnog bilježnika, dok ne bude jasno ostaje li kod nas', izjavio je neimenovani izvor iz katalonskog kluba.

Radi se o bonusu koji je Neymar dogovorio prije godinu dana, kad je Brazilac produžio ugovor s Barcelonom do 2021. godine, iako je i tada PSG bio zainteresiran za njegovo dovođenje. Tim je ugovorom originalna odštetna klauzula povećana s 200 milijuna na 222 milijuna eura, ali ni to čini se ne predstavlja prepreku za čelnike PSG-a, koji žele dovesti Brazilca u svoju momčad.

  • +6
Neymar na utakmici Barcelone i Juventusa u SAD-u Izvor: Reuters / Autor: MIKE SEGAR

Nakon uspješnih pripremnih nastupa na sjevernoameričkom kontinentu, gdje je dobrim dijelom zahvaljujući Neymarovim majstorijama Barcelona uspjela pobijediti Juventus, Manchester United i Real Madrid, Brazilac se nije sa suigračima vratio u Europu, već je otputovao u Kinu, gdje je sudjelovao u promotivnim kampanjama tijekom kojih nije želio komentirati mogući odlazak u PSG.

Barcelona će u srijedu prijepodne nastaviti s pripremama za nadolazeću sezonu, a tada bi se i Neymar ponovno trebao priključiti momčadi. Međutim, španjolski mediji bliski Barceloni sumnjaju da će se Neymar na tom treningu doista i pojaviti...